Rikossarja alkoi selvitä vaiheittain kesästä 2015 lukien, jolloin poliisi todensi rikosteknisien tutkimuksien perustuen yhdeksi rikoksesta epäillyksi virolaisen noin 32 -vuotiaan miehen. Kesän jälkeen rikoksiin alkoi selvitä muitakin epäiltyjä, mm. Vantaan Martinlaaksossa asuva noin 25 -vuotias virolaismies ja  Vantaan Pakkalassa asuva noin 22-vuotias virolaismies. Neljänneksi epäillyksi ilmeni noin 32-vuotias virolaismies, joka oli maahantulokiellossa Suomeen.

Länsi-Uudenmaan esitutkinta linkittyi syksyllä Keskusrikospoliisissa (myöhemmin KRP) tutkinnassa olevaan esitutkintaan, jolloin ilmeni että Länsi-Uudenmaan poliisin ja KRP:n rikoksista epäillyt henkilöt ovat osittain samoja. Syksystä lukien Länsi-Uusimaa ja KRP ovat tehneet tiivistä tutkintayhteistyötä. Keskusrikospoliisi tiedottaa omalta osaltaan heidän tutkintavastuullaan olevista rikoksista.

Veikkolan rikoksen vuoksi on ollut vangittuna kolme henkilöä, joista kaksi on jo määrätty matkustuskieltoon. Yksi Virosta kiinniotettu epäilty on edelleen vangittuna.

Poliisi on suorittanut rikoksien tutkinnassa useita etsintöjä, joiden tuloksena on löytynyt kolmesta erillisestä moottoripyöräilyliikkeeseen kohdistuneesta rikoksesta anastettua omaisuutta. Valtaosa anastetusta omaisuudesta on kuitenkin kateissa. Kateissa ja etsintäkuulutettuna on edelleen yksi virolaismies.

Kiinnisaatujen osalta esitutkinta tulee siirtymään Päijät-Hämeen syyttäjänvirastolle 19.2.2016 mennessä. Määräaika syytteen nostamiselle on 15.3.2016.