Uuden palvelun nimi on Uber Moto, ja sen avulla Uberin käyttäjät voivat ottaa matkustajia skootterinsa tai moottoripyöränsä kyytiin. Uber valikoi kuljettajat, matkustajille annetaan ajon ajaksi kypärät ja matkan voi maksaa joko luottokortilla tai käteisellä.

Ajatus voi äkkiseltään tuntua oudolta täällä kotoisassa Suomessa, mutta Thaimaassa on eniten moottoripyöriä tai skoottereita väkilukuun suhteutettuna maailmassa. 87:lla % kotitalouksista on jonkin sortin moottoroitu kaksipyöräinen. Vertailun vuoksi USA:ssa luku on 14 %.

Yksi ongelma palvelun toteuttamisessa saattaa olla kypärän käyttö. Bangkokissa laki edellyttää kypärän käyttöä, mutta monet kuljettajat laimilyövät sen käytön. Siksi on mahdollista, että taksipalvelun käyttäjät saattavat olla käyttämättä niitä, vaikka kuljettajat niitä heille tyrkyttäisivätkin.

Sen vuoksi sekä rohkaistaakseen kypärän käyttöön ylipäätään Uber tekee yhteistyötä Thaimaa liikennepolisiin sekä Head Awareness Clubin (HAC) kanssa. kypäräasiassa sekä jakaa ilmaisia kypäröitä opiskelijoille ja aikuisille paikallisessa yhteisössä.

Pilottikokeilu alkaa Sathornin, Siamin ja Silomin alueilla Bangkokissa, ja ensi kertaa kyytiin tuleville on luvassa ilmainen matka. Asiasta kertoi mm. Mashble. Uberin Thaimaan sivuille pääset tästä

Mikäli pieni leikittely ajatuksella sallitaan, niin koska Suomessa ei moottoripyörätaksipalveluja ole, niin miksi uberinkaltainen palvelu ei olisi mahdollista kesäaikaan meilläkin? Ainakin sen avulla saatettaisiin saada lisää moottoripyöräilystä kiinnostuneita, ja monet varmaan ensi kertaa elämässään kokeilisivat moottoripyörän tai skootterin kyydissä olemista.

Toki ongelmana olisivat varmaan viranomaisluvat ja vastuukysymykset. Sekä tietysti se, että kypärän lisäksi kaivattaisiin myös muita ajovarusteita. Mitä mieltä olet, olisiko tässä ainesta koululaisille tai opiskelijoille kesätyöksi?