Yhdistyneiden Kansakuntien YK:n virallisen yleiskokouksen julistuksen myötä kansainvälisestä naistenpäivästä tuli tunnustettu teemapäivä vuonna 1975. Samana vuonna vietettiin myös YK:n kansainvälistä naisten teemavuotta ja sen jälkeen naisen vuosikymmentä 1976-1985. YK tunnusti sukupuolten välisen tasa-arvon jo vuonna 1945.

Sukupuolten välinen epätasa-arvo on edelleen iso maailmanlaajuinen ongelma, vaikka meidän arvomaailmassamme joukkoraiskaukset ja vastaavat ovat vieras ilmiö, YK:n sivustolla todetaan. Ihmisillä on oikeus elää turvassa ja rauhassa ja tulla kohdelluiksi oikein.

Kansainvälistä naistenpäivää vietettiin ensi kerran 19.3.1911, jolloin Itävallassa, Tanskassa, Saksassa ja Sveitsissä järjestettyihin kokoontumisiin osallistui yli miljoona naista ja miestä. He vaativat naisille äänioikeutta, työoikeutta, oikeutta ammattikoulutukseen ja työsyrjinnän lopettamista. Ensimmäisen maailmansodan aikaan naistenpäivä liittyi rauhanliikkeeseen, toteaa Wikipedia.

EU:n parlamentti puolestaan julisti päivän teemaksi tänä vuonna "naisten aseman pakolaisina ja turvapaikanhakijoina", koska naiset ja tytöt ovat yleensä erityisen haavoittuvaisessa asemassa ja nostaakseen aihetta enemmän esille. 

Motouutisten toimitus toivoo erinomaisen hyvää ja antoisaa naistenpäivää kaikille naisille. Ja toivomme tasa-arvoista ja asianmukaista kohtelua kaikille sukupuolesta tai mistään muustakaan ulkoisesti määrittävästä tekijästä riippumatta.

Olemme kaikki samanlaisia: moottoripyörillessä sen näkee, kun kaikki roolit ja asenteet on heitetty romukoppaan, ja on vain Tien ja pyörän kutsu ja laulu.