Institute of Advanced Motorists (IAM) on ajoittanut kampanjansa juuri sopivasti ajokauden alkuvaiheisiin. Ja kampanjan markkinoimiseksi IAM on ryhtynyt yhteistyöhön Kawasaki UK:n tukeman stunt-mestarin Lee Bowersin sekä autolla ja moottoripyörällä kilpaa ajavan Emma Selwayn kanssa luodakseen äärimmäisen kovan taitokisan. 

Heidän yhteistyönsä tulokset näet tiukalla Emman ja Leen välisellä kisavideolla. Molempien pettymykseksi kisassa ajetaan mahdollisimman hiljaa, taitavasti - ja kontrolloidusti. AIM:n puolelta ohjaajina ja tuomareina ovat kouluttajat Mark Lewis ja Richard Gladman. Video on kuvattu Santa Pod Racewayllä.

Sekä Lee että Emma ovat sitä mieltä, että hitaasti ajamisen osaamisen tärkeyttä ei saa unohtaa eikä vähätellä. Sitäpaitsi hitaasti ajamisen taitojen oppiminen on haastavaa ja palkitsevaa.

Pyörä huoltoon, entä kuski?

Monet tajuavat sen, että pyörä on huollettava ajokuntoon ennen kevään ajoretkiä, että se on turvallinen, mutta ajotaitojen huoltaminen on yhtä tärkeää, ja lisäharjoittelu tekee ajamisesta paljon nautittavampaa ja turvallisempaa.

IAM uskoo, että mikäli on kuljettajana kiinnostunut siitä, mitä edistyksellisempi ajotaito ja osaaminen voivat tehdä itseluottamukselle ja osaamiselle, niin ideaalitapa on opiskella käytännössä ammattitaitoisen kouluttajan johdolla. IAM toimii ympäri Britanniaa, joten se pyrkii järjestämään koulutustilaisuuksia mahdollisimman lähelle ilmoittautuneita.

Ilmainen esittelyjakso kestää noin tunnin ja pääsyvaatimuksena on kortti sekä oma pyörä. IAM:n tavoitteena on antaa uusia ideoita ja taitoja sekä ohjeita osallistuneiden oman osaamisen kehittämiseksi.

Mikäli haluat asiasta lisätietoja, löydät niitä IAM:n sivuilta.

Toivottavasti meiltäkin löytyy jonkin yllättävän tahon kautta rahoitusta ja tahtoa tällaisen koulutusiskun järjestämiseen. Tunnissa ei tietenkään vielä ehdi paljoa, mutta ehkä se sytyttää tarpeen osallistua pidempään ruosteenpoistokoulutukseen.