Ferat 2 on, kuten elokuvaviitteestäkin arvaa, tsekkiläinen käsinvalmistettu moottoripyörä, joka esiteltiin maaliskuun alussa yleisölle. Pyörän väreissä on punaista, mustaa ja kromia. Se painaa vain 169 kiloa ja pyörän V2-moottorin huipputeho on 169 hevosvoimaa. Huippunopeudeksi luvataan 270 km/h. Tehopainosuhde on ainakin kohdallaan.

Tsekkiläinen vuonna 1982 ilmestynyt kulttielokuva Ferat Vampire toimi pyörän rakentamisen innoittajana. Elokuvan ohjasivat Juraj Hertz ja Theodore Pistek. Alkuperäinen Ferat Vampire oli eräänlainen Skoda 110 Super Sport, joka kulki ihmisverellä. Kuten elokuvan auton, myös Ferat 2:n design on uniikki. Siinä on voimakas moottori, joka pyörän tekijöiden mukaan aiheuttaa voimakasta addiktiota kuljettajassa. Ohjaajat Hetrz ja Pistek ovat kummisetinä mukana hankkeessa ja suosittelevat pyörää voimakkaasti.

Ferat 2 ja 240 mm levyinen takarengas.

Ferat 2 ja 240 mm levyinen takarengas.

Kehittäjien ja designereitten ryhmä käytti yli 5000 tuntia Ferat 2:n luomiseen. Designista vastaa Roman Simcik, joka on suunnitellut myös Porschelle, AMG:lle ja Skodalle. Pyörän sydän eli moottori on Ducatin vahvaa käsialaa. Pyörä itsessään on rakennettu kahdenlaisesta eri hiilikuidusta, titaanista, ja korkealaatuisesta lentokonealumiinista ja siinä on myös hiilikuituvanteet. Takarenkaan leveys on 240 mm.

Ducatin valmistaman moottorin kuutiotilavuus on 1198 cm3 ja käyttöön on valittavissa kolme eri tehokarttaa. Pakoputkisto on valmistettu tätä mallia varten antamaan lisää tehoa koko kierrosalueella. 

Ferat 2 ja se toinen poski.

Ferat 2 ja se toinen poski.

Jarrut ovat Brembon ja vaimennuspuolesta vastaa Öhlins, joten komponentteihin on todella panostettu. Pyörää valmistetaan vain 25 kappaletta, ja hinnat alkavat 75 000 eurosta ilman veroja. Käsinvalmistettujen osien osuus valmiista pyörästä on noin 70 %, joten pyörän rakentamiseen ja kustomointiin asiakkaan toiveitten mukaiseksi kuluu noin 9 kuukautta.

Feratin olemassaolosta kertoi Prague Monitor ja pyörän kotisivulle pääset tästä.

Ferat 2.

Ferat 2.