Juuri julkistettu päätös johtuu Chilen edustajainhuoneessa tapahtuneesta äänestyksestä, jossa rallin kannattajat eivät onnistuneet saamaan vaadittua enemmistöä taakseen. Rallin järjestämistä osaltaan Chilen maaperällä vastustettiin enimmäkseen ympäristösyillä, koska monien edustajien mielestä rallin vaikutus Chilen maaperään on ollut liian suuri.

Päätös on hankala Dakar Rallin järjestäjille, sillä vaikutti, että heidän tarvitsee enää vain ilmoittaa, että sekä Chile että Argentiina ovat taas mukana ensi vuonna.

Asiasta ei kuitenkaan aiheutune suurta ongelmaa, sillä esimerkiksi Uruguay ja Paraguay ovat ilmeisesti jo lähellä sopimusta ralliin osallistumisesta. Lisäksi Bolivia ja Brasilia ainakin ovat osoittaneet mielenkiintoa asiaan.

Katsojien kannalta on tylsää, että Chilen isot hiekkadyynit, joista Dakar ralli on niin kuuluisa, jäävät näkemättä, Asphalt and Rubber muistuttaa. Dakar-rallin englanninkielisille sivuille pääset tästä. Viime vuonna rallin lähtö ja maali olivat Argentiinassa, mutta välillä käytiin ajamassa pitkät pätkät Boliviassa.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Dakar-ralli 15. kerran peräkkäin KTM:n piikkiin

Seuraa Dakar-rallia livenä netistä tai mobiilisovelluksesta

Vuoden 2016 Dakar-rallin virallinen videotiiseri: katso kuka suomalainen kuvissa mukana!