04GEN perustuu konseptimalliin, jolla Yamaha pyrkii herättämään hienostuneen ja elegantin mielikuvan. Tavanomaiseen skootteriin verrattuna, jossa runkorakenteet ovat piilossa ulkokuorien alla, 04GEN:ssä runkorakenne on osin läpinäkyvien katteiden ansiosta näkyvissä. Sen linjakas runko ja rakenteet keventävät hienostuneella tavallaan koko laitteen olemusta - tuloksena on täysin uudenlainen muotoilu.

Yamaha Motorin tuotekehittelyn yksi lähtökohta on muotoilu. Tätä varten Yamaha on kehittänyt oman, selkeän ja dynaamisen muotoilufilosofiansa. Sen perusteet julkaistiin 2013, ja niitä on sovellettu Yamaha-tuotteisiin siitä lähtien. Tähän mennessä Yamaha on julkistanut useita Refined Dynamism -muotoilufilosofiaan perustuvia konseptimalleja. Näitä ovat muun muassa 2014 julkistettu, kahdella, kallistuvalla etupyörällä varustettu moottoripyörän ja skootterin yhdistelmä 01GEN, sekä elektronisesti toimiva 02GEN-pyörätuoli. Viime vuonna julkistettiin samaa muotoilufilosofiaa edustava 03GEN-konseptiajoneuvo, jossa on sovellettu aikaisemman TRICITY-konseptin tekniikkaa.

04 on kieltämättä mielenkiintoisen näköinen designkonsepti: se on yhtä aikaa sekä moderni, futuristinen että eräänlainen retrokonsepti. On mielenkiintoista nähdä, miten paljon siitä sovelletaan käytäntöön aikanaan.