Viimeksi Ducati on saanut palkinnon 2013 1199 Panigalellaan, nyt tunnustus tuli uudella XDiavel S:llä. Innovatiivinen Ducatin kruiseri on voittanut Red Dot Awardin (RDA) Best of the Best -palkinnon tuotesuunnittelukategoriassa.

RDA on yksi arvostetuimmista design-palkinnoista maailmassa. Se jaetaan vuosittain alkuperäisimmälle ja ansioituneimmalle suunnittelun ja innovaation esikuvalle. Korkea-arvoiseen juryyn kuuluu 40 kansainvälisesti tunnettua asiantuntijaa, jotka arvioivat yli 5000 tuotetta, ennenkuin päätyivät antamaan palkinnon XDiavelille.

"Tämä palkinto osoittaa, miten Ducati-moottoripyörä voi olla tyylikäs, innovatiivinen ja suorituskyvyltään ikonimainen, kaikki ominaisuudet samassa pyörässä. Uusi XDiavel oli haaste myös Ducatin suunnittelukeskukselle, jolla oli tehtävä viedä Ducatin DNA:ta kruiserimaailman suuntaan," todetaan Ducatin tiedotteessa.

– Pitkä, matalanomainen, muskelimainen, nykyaikaiset linjat ja sofistikoituneet komponentit. Ennenkaikkea seksikäs, Andrea Ferraresi, Ducatin suunnitteluosaston johtaja toteaa. – Pyörän suunnittelua inspiroi toisaalta kruiserimaailman, toiselta puolen Ducatin DNA. 

Se on todellinen teknokruiseri, futuristisine tyyleineen ja viimeisintä uutta edustavine tekniikkoineen. Pyörä suunniteltiin elementti elementiltä.

Kannanotto edustaa tietenkin Ducatin näkemystä. Kieltämättä pyörä on haastavan tyylikäs ja lisäksi varsin tehokas ja sporttinen.