Harley-Davidsonin Battle of the Kings eli jälleenmyyjilleen järjestämä Harrikoiden kustomointikilpailu on edennyt vaiheeseen, jossa Euroopan alueelliset voittajat on ratkaistu yleisön ja tuomariston antamien yhteisäänien perusteella. Kilpailun 1. vaiheessa Pohjoismaita edustivat Harley-Davidson Tukholma, Harley-Davidson Trondheim ja Harley-Davidson Ålesund, jonka luoma mestariteos keräsi eniten ääniä kaikista Pohjoismaista.

Battle of the Kings on Harley-Davidsonin moottoripyörien kustomointikilpailu, jossa valtuutettujen Harley-Davidson-jälleenmyyjien henkilökunta voi laittaa luovuutensa ja taitonsa koetukselle. Vuonna 2016 kisaan ilmoittautuneet saivat haasteekseen suunnitella ja rakentaa uniikin custom-moottoripyörän tehdasvalmisteisen Sportster Iron 883 -mallin pohjalta. Kaikille ehdolla oleville custom-moottoripyörille asetettiin 14 000 euron kattobudjetti ja 3 kuukauden aikaraja, jonka aikana kilpailutyö tuli saattaa valmiiksi.

Kisan viimeisessä vaiheessa 12 aluevoittajaa ympäri Eurooppaa etenevät loppukilpailuun asiantuntijoiden tuomaroitavaksi. Battle of the Kings -finaali käydään Wheels & Waves -festivaaleilla Ranskan Biarritzissa 8.–12.6.2016.

Kaikki loppukilpailuun etenevät aluevoittajat ovat nähtävillä täällä. Kokonaisuudessaan tämän vuoden kilpaan osallistui custom-taitajia yli 200 valtuutetusta Harley-Davidson-liikkeestä ympäri Eurooppaa.

Harley-Davidson Ålesundin kisatyö

Harley-Davidson Ålesundin kilpailutyö on saanut vaikutteita 1940- ja 50-luvun bobber-tyylistä. Iron 883:n uusi ilme toteutettiin muun muassa muokkaamalla takalokasuojaa, pienentämällä vannekokoa ja madaltamalla moottoripyörää 1,5 tuuman verran. Yksi näkyvimmistä muutoksista on nopeusmittari, joka sijoitettiin uudelleen tankin viereen. Katso videoesittely pyörästä.

Taidonnäytteen kokosivat mekaanikot Espen Dahle-Vik (22) ja Ronny Vatnehol (40), joka on vuosien kokemuksella erikoistunut kustomointiin käyttäen Harley-Davidsonin alkuperäisosia. Espen on nuoresta iästään huolimatta kokenut mekaanikko ja koulukunnaltaan täyttä ”old schoolia”.

EM-kisan finalistien kollaasi.

EM-kisan finalistien kollaasi.