Yrittäjä Tero Tupala kertoi Kauppalehden haastattelussa, että moottoriradan laajennussuunnitelmat ovat valmiit. Luvassa on lisää kansainvälisiä kisoja. Laajennuksen tieltä on jo kaadettu metsää pois.

Alastaron rata on tällä hetkellä kolme kilometriä pitkä, ja se laajentuu 4,5 kilometrin mittaiseksi. Rata täyttää silloin FIA:n minimimitan, joka on 4,5 kilometriä. Minimin täyttäminen tarkoittaa sitä, että Alastaroon on mahdollista saada katsojia houkuttelevia kovan luokan kansainvälisiä auto- ja mp-kisoja kuten PM- ja EM-kisoja.

Tero Tupala osti radan vuonna 2007. Se on kuitenkin toiminut perustamisestaan saakka pelkän sijoituspaikkaluvan turvin. Ympäristölupaa on siten haettu jo vuodesta 1989 lähtien, mutta sen saaminen on estetty valituksin.

Valittajalla ei vastuuta

Tupala onkin käynyt oikeutta asiasta jo melkein kymmenen vuotta. Eri oikeusasteet on kaluttu läpi useampaan kertaan. Syksy 2014 toi lopulta luvan.

Valitusrumban takana on ollut yksi ainoa ihminen, joka on valituksillaan pystynyt viivästyttämään asiaa näin pitkään. Kun edellisestä on selvitty, tuloksena on ollut uusi valitus.

Tupala korostaakin, että viranomaisten kanssa on ollut erittäin helppo toimia, mutta valittaminen on tehty liian helpoksi. Valittajalla ei ole vastuuta valituksistaan, ja valituksen voi tehdä netissä ilman todistamisvelvoitetta tai että tietäisi asiasta mitään. Myös valitusmaksu on liian pieni, vain kymppejä tai satasia.

Lisätietoja Alastaro Cicuitista täältä, ja oheisen panoraamakuvan voi nähdä livenä täältä.