Ratamiittejä on kesän mittaan neljä kertaa. Tapahtuma on suunnattu mopo- ja ”kevari”-ikäisille. Suljetulla radalla saa ajaa omaan tahtiin ja harjoitella kaksipyöräisen hallintaa vapaammin kuin moottoriradalla tapahtuvassa moottoripyörän ajokoulutuksessa.

Mikroautorata tiukkoine kurveineen soveltuukin hyvin ajotekniikan ja kaksipyöräisen hallinnan harjoitteluun.

– Kaikki kohderyhmään kuuluvat saavat tulla. Ratamiitit ovat maksuttomia eivätkä edellytä minkään kerhon tai yhdistyksen jäsenyyttä, kertoo TuMP:n Toivo Koskinen.

Ensimmäiset ratamiitit pidettiin vuonna 2014 useamman järjestäjän yhteistyönä. Silloin toiminta hiipui rahoituksen puutteeseen.

2016 TuMP haki Turun kaupungin nuorisovaltuustolta hankerahoitusta ratamiittien järjestämiseen. Nuorisovaltuusto myönsi ratamiittihankkeelle 730 € määrärahan. Rahalla saadaan järjestettyä neljä ratamiitti-iltaa.

– Hankerahan tavoitteena on aktivoida nuoria toteuttamaan toiminnallisia hankkeita, joista mahdollisimman moni nuori pääsee osalliseksi. Lisäksi hankkeen tulee olla nuorten suunnittelema ja toteuttama, selventää Turun kaupungin nuorisosihteeri Mirja Teräs.

Turussa TuMP on tehnyt jo pitkään yhteistyötä mopomiittien järjestäjien kanssa. TuMp on antanut tilojaan mopomiittien käyttöön, ja vetäjät (Liiderit) ovat esim. kokoustaneet TuMP:n tiloissa. Aiheesta lisää SMOTO:n sivuilla.