Supermoton moninkertainen Suomen mestari Kalle Toronen sai vihdoin vauhtinsa kohdalleen ja vei nimiinsä tänään ajetun kauden kolmannen SM-osakilpailun. Kilpailu oli samalla Viron mestaruusosakilpailu ja podiumin muut korokkeet menivätkin naapurimaan veljeksille Patrick ja Prans Palsille.

Yhteistyö Viron kanssa on toiminut hyvin ja viivalle on saatu lisää kovatasoisia kuljettajia, joita vastaan Toronen saikin taistella.

– Ekassa erässä olin lähdön jälkeen kuudes ja nousin puolessa välissä erää johtopaikalle. Loppuerän pystyin ajelemaan pintakaasulla ja katoin ettei tokana oleva Pals saa kiinni, Toronen kertasi ensimmäistä erää.

Toisen erän lähdön jälkeen kotkalainen oli neljäntenä.

– Erän puolenvälin jälkeen nousin kolmannelle sijalle. Hetken ajelin kolmosena mutta vedin pikku pannut ja tipuin neljänneksi. Kaatumisen jälkeen lähdin uudestaan ajamaan kärkeä kiinni. Kaikkia en ehtinyt ohittaa kun erä jo loppui, maalilinjan toisena Patrick Palsin jälkeen ylittänyt Toronen kertoi.

Sarjaa ennen Kaanaan osakilpailua johtanut Sami Salstola sijoittui viidenneksi. SM-sarjan kärkeen nousi nyt Patrick Pals 127 pisteellään, toisena on Toronen (123 p) ja kolmantena Salstola (119 p).

Open-luokan voittoon Kaanaassa ajoi Ilkka Kaskinen, toiseksi sijoittui Tommi Suomi ja kolmanneksi Otto Lappalainen. Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:n sivuilta, myös tulokset.

Kauden neljäs ja viimeinen supermoton SM-kilpailu ajetaan 30.7. Iisalmessa.