Teksti ja tarina ovat kroatialaisen kirjailjan ja kuvittajan Darko Macanin käsialaa. Tähän rajoitetun painoksen sarjakuvakirjaan kuvituksen teki italialainen Riccardo Burchielli, joka on työskennellyt 15 vuoden ajan pääpiirtäjänä USA:ssa sellaisille jättiläisille kuin DC Comics, Marvel ja Dark Horse.

Burchielli on itsekin innokas moottoripyöräilijä, joten hänelle projekti on hyvin erityinen. Harrastus tuottaa hänelle loputtomasti inspiraatioita kuvituksiin. Hänen tarinansa ovat usein täynnä epätavallisia asetelmia, missä sankarit ovat alistettuina pimeille voimille, ennenkuin lopulta nousevat kuin feeniks-linnut tuhkasta rakentamaan täysin uuden maailman.

Sarjakuvan päähenkilö on Makani, johon inspiraation on antanut todellinen tatuointimalli ja ihmistaideteos Makani Terror. Sarjakuvassa Makani on naispoliisi. Hänen kumppaneitaan ovat susi, jolla on poikkeuksellisia voimia, intohimoinen kilpakuljettaja Eve sekä varsin paljon tavallisesta poikkeava katutaiteilija Nikki Animah.

Tarinaan kuuluvat tietysti myös mystiset Mustat Ratsastajat, myös heidän esikuvansa ovat löydettävissä todellisesta maailmasta. Kustantajan edustajan mukaan kyse on heille varsin poikkeuksellisesta produktiosta, jossa kirjoittaja ja kuvittaja pitävät hauskaa. Odotettavissa pitäisi olla erikoinen ja tyylikäs sekoitus fantasiaa, seikkailua ja mystiikkaa. Koska painos on rajoitettu, siitä odotetaan muodostuvan keräilyharvinaisuuden.

Burchielli sanoo, että moottoripyöräily on sitä, että "miten suhteutat itsesi luonnollisiin ympäristöihin ja maisemiin, joiden läpi ajat. Se on vapauden tunnetta, joka syntyy kyvystäsi liikkuva vapaasti maailmassa aivan kuin cowboy. Se on myös yhteys moottoripyöräsi ja sinun välillä, moottoripyörän, joka on pikemminkin kuin uskollinen ystävä. Ja vähiten kyse ei ole rentoutumisesta. Kun ajat pyörälläsi, niin keskityt siihen täydellisesti. Millekään muulle ei ole tilaa päässäsi - olet totaalisen vapaa siinä hetkessä."

Riders in the Stormissä hän pääsee tuomaan ensi kertaa kaksi suurta intohimoaan yhteen, moottoripyöräilyn ja kuvittamisen.

BMW Motorrad ja Panini esittelivät hankettaan ensi kertaa Comic Conissa Stuttgartissa Saksassa juhannusviikonloppuna. Mukana oli myös teeman mukaan kuvitettu BMW G 310 R.