Otsikon asiaa voisi tietysti kommentoida niinkin, että "harvinaisen selvä ja todeksi tunnustettu juttu", mutta koska motoristi on tietysti puolueellinen tarkkailija, on hyvä, että joku on tutkinut asiaa, ja todistanut sen. Ohessa myös joukko kuvia, joiden herättämää kiinnostusta on mitattu tutkimuksessa.

Tutkimuksen takana on eräs Iso-Britannian ja Irlannin suurimmista vakuutusyhtiöistä, Carole Nash. Sen teettämässä tutkimuksessa pyydettiin yli tuhatta aikuista arvioimaan vastakkaisen sukupuolten ulkonäköä, kun nämä olivat pukeutuneet bikereiksi ja vertaamaan sitten kuvaan autoilijan asussa.

Ainoa poikkeus sarjassa. Hänet naiset arvioivat kiinnostavammaksi autoilijan asusteissa.

Ainoa poikkeus sarjassa. Hänet naiset arvioivat kiinnostavammaksi autoilijan asusteissa.

Kokeilun tarkoituksena oli yritys muuttaa sitä, miten moottoripyöräilijöitä katsotaan ja yrittää päästä eroon kielteisistä stereotypioista. Edellisessä vakuutusjätin teettämässä tutkimuksessa moottoripyöräilijät peittosivat autoilijat 76% testeistä, joissa selvitettiin rintarinnan tie- ja turvallisuustietoutta.

Vakuutusyhtiö teetti tämän tutkimuksen selvittääkseen moottoripyöräilyn etuja laajemminkin: josko moottoripyöräilijöitä pidettäisiin myös viehättävämpinä ja kiinnostavampina kuin nelipyöräisillä laitteilla ajavia lajikumppaneitaan.

Viidessä tapauksessa kuudesta yleisön edustajat äänestettiin haluttavammiksi kun heidät oli puettu moottoripyöräilijöiksi. Moottoripyöräasusteet; nahka ja bootsit vetosivat yleisöön.

68 % vastakkaisen sukupuolen edustajista näki hänet seksikkäämpänä motoristin asusteissa kuin autoilijan.

68 % vastakkaisen sukupuolen edustajista näki hänet seksikkäämpänä motoristin asusteissa kuin autoilijan.

Seksikkyys, persoonallisuus, rohkeus, seikkailullisuus

Kyse ei ole pelkästä puoleensavetämisen ja viehättävyyden paremmuudesta, joka erotti motoristit autoilijoista. Heillä nähdään olevan myös enemmän persoonallisuutta. Tulokset näyttivät, että niitä ihmisiä, jotka omistavat moottoripyörän, vastakkainen sukupuoli pitää seikkailullisina (34%), rohkeina (28%) ja hauskoina (26%).

Tutkimus paljasti myös, että yksi neljästä miehestä teeskentelisi omistavansa moottoripyörän, ja miltei kolmannes kertoi menevänsä autokouluun ja opettelevansa ajamaan moottoripyörällä, jos tietäisi, että se tekisi vaikutuksen potentiaaliseen kumppaniin.

Yli puolet piti enemmän motoristiasuisesta versiosta.

Yli puolet piti enemmän motoristiasuisesta versiosta.

Mielenkiintoista, mutta miehet menisivät innokkaammin kuin naiset vastakkaisen sukupuolen ohjastaman moottoripyörän kyytiin. Melkein puolet (44%) miehistä kertoisi menevänsä, kun taas vain reilu kolmannes (34%) naisista tekisi saman.

Vetovoimaisuudesta ja viehättävyydestä/kiinnnostavuudesta puhuttaessa 25-34-vuotiaat havaitsivat moottoripyöräilijän helpommaksi katsoa (23%), verrattuna 55-64-vuotiaisiin (10%).

Carole Nash -vakuutusyhtiö tarjoaa jo tänä päivänä edelliseen tutkimukseensa perustuen moottoripyöräilijöille halvempia autovakuutuksia. Tilanne osaamisen osalta lienee sama Suomessa - missä ovat vakuutusyhtiöiden toimet asian suhteen?

Ja toisaalta: mikäli olet kiinnostunut olemaan pykälän vetovoimaisempi, niin kannattaisiko harkita moottoripyörän hankkimista?

Asiasta kertoi ensin Morebikes. Lisätietoja tutkimuksesta Carole Nashin sivuilta.

64 % biker-asun puolesta.

64 % biker-asun puolesta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Moottoripyöräilijöille edullisempi autovakuutus, koska ovat parempia kuskeja!

Moottoripyöräilijät ovat merkittävästi parempia ratin takana

Moottoripyöräilevät naiset ovat onnellisempia ja seksikkäämpiä!

10 hyvää syytä seurustella motoristin kanssa: salattu parempi puoli

Peräti 70 % piti häntä vetovoimaisempana mp-asussa. Onko hymykin erilainen, kun on kypärä kainalossa?

Peräti 70 % piti häntä vetovoimaisempana mp-asussa. Onko hymykin erilainen, kun on kypärä kainalossa?