Uusi Supersport on ilmeisesti noin 900-kuutioinen, ja koodinimi Project 1312 tarkoittanee sitä, että se 13 projekti, joka on saanut alkunsa vuonna 2012. Siinä vaiheessa kun pyörä tulee kauppoihin vuoden 2017 puolivälissä, nimi voisi olla esimerkiksi 939 SuperSport S.

Motorcyclenewsin mukaan projektin 1312 tuotantopäällikkö Paolo Quattrino oli vahvistanut, että uusi pyörä on paljon enemmän kuin pelkkä konsepti ja tulee markkinoille ensi vuoden mittaan. Se tarkoittanee sitä, että malli esitellään EICMA:ssa Milanossa marraskuussa.

Quattrinon mukaan pyörän moottori on viritetty todella pehmeäksi, sillä kyseessä on maanteille suunnattu sporttipyörä, mutta se ei kuitenkaan ole suunnattu aloittelijoille.

– Saataville tulee kaksi mallia: Supersport ja S-versio. S:ssä on Öhlinsin jousitus sekä edessä että takana. Suorituskyvyssä se jää askeleen taakse 959 Panigalesta, eikä se ole Panigale-perhettä. Pyörä on tarkoitettu heille, jotka kaipaavat monipuolista, maantiellä suorituskykyistä sporttipyörää. 

– Moottori on tilavuudeltaan 939 cm3, ja sen korvaaja, mutta kyse ei ole samasta moottorista, koska 80 % siitä on uutta, Quattrino oli kertonut.

Pyörässä on todennäköisesti ABS-jarrut, kolme ajotapavalintaa: sport, urban ja touring, ja kaikki linkitettyinä 8-tasoiseen luistonestoo, Diablo Rosso II  -renkaat sekä yksipuolinen keinuhaarukka. Molemmissa malleissa on oletettavasti myös täysin säädettävä jousitus.

Aiheesta lisää MCN:n sivuilla.