Onneksi auton ajaja, 41-vuotias Joshuan McClellen Miamista reagoi nopeasti. Hän väisti nopeasti, jolloin Lineback osui moottoripyörineen hänen autonsa kylkeen sen sijaan, että tilanteesta olisi kehkeytynyt nokkakolari. Paikalle tullut virkavallan edustaja totesi, että tämä temppu todennäköisesti pelasti Linebackin hengen.

– Olen varuillaan oleva ajaja, McClellen kertoi. – Kohtelen autoani kuin asetta.

Hän kertoi pelästyneensä, mutta oli enemmän huolissaan Linebackista. Hän soitti hätänumeroon, mutta apua oli jo saapunut ohi ajaneen sairaanhoitajan pysähtyessä paikalle. Myös kaksi muuta lääkintähenkilökuntaan kuuluvaa sattui paikalle.

Lineback siirrettiin loukkaantuneena läheiseen sairaalaan ja häntä tullaan syyttämään vastaantulevaan liikenteeseen törmäämisestä poliisin edustajan mukaan. Tämä myös kertoi, että autoilijan nopean reagoinnin lisäksi kypärän käyttö pelasti motoristin hengen. Kumpikaan kuljettajista ei ajanut ylinopeutta. Veljekset olivat tottumattomia ajamaan vuoristoteillä, joten siinä saattoi olla osasyy onnettomuuteen.

Ken Linebackin veli Keith oli tyytyväinen siitä, että hänen veljensä selviää ennalleen, mutta tämä oli todennut, että moottoripyörällä ajot olivat sitten siinä. Asiasta kertoi ensin News Herald.