Jälki-ilmoittautuneena 24MX SM Cross Country -sarjan toiseen osakilpailuun lähtenyt Eero Remes ei saanut parasta mahdollista starttipaikkaa, mutta hän nousi joukon vetäjäksi kaksituntisen kilpailun alkuminuuteilla. Sen jälkeen Remes hallitsi radan tapahtumia enduroammattilaisen ottein.

– Lähtöni oli kohtalainen, vaikka jouduin starttamaan varsin ulkoreunasta. Onneksi reitti oli alkumatkasta sen verran leveä, että pääsin hyvin ohittelemaan. Kun sain kärkiporukan kiinni, muuttui polku kapeammaksi ja koska en ollut tutustunut reittiin etukäteen, oli vaikea löytää nopeita ajolinjoja, Remes kuvaili.

– Reitti oli kuitenkin hyvä ja vaihtelevaa maastoa. Oli mukava ajaa.

Remes johtaa SM-sarjaa voitettuaan myös kauden avauksen huhtikuussa. Remeksen kilpailukausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Italiassa, minne Tuusulan Moottorikerhon edustaja lähtee kasvattamaan piste-etumatkaansa enduron MM-sarjassa.

Jämsän Sisu Auto CC SM -kilpailussa toiseksi ajoi kilpailua alussa johtanut Toni Eriksson. Helsingin Moottorikerhon kuljettaja oli kakkonen myös kauden avauksessa, joten hän on sarjassa toisena.

Kolmospaikan lauantaina otti enduron MM-sarjan junioriluokassa kilpaileva Henric Stigell. Erikssonin seuratoverin kilpailua haittasi maa-aineksen jumiutuminen vaihdepolkimen väliin, minkä takia Stigell joutui pysähtymään hetkeksi. Lisäksi hän sai kahden minuutin aikasakon käynnistettyään pyöränsä huoltoalueella.

Isäntäseura Jämsän Seudun Moottorikerhon kuljettajista Mika Tamminen oli neljäs ja Matias Savo viides.

Kärkkäinen palasi voittajaksi

Sanna Kärkkäinen.

Naisten Suomen Cupissa Sanna Kärkkäinen palautti tutun päiväjärjestyksen, sillä viime vuodet suomalaista offroad-kenttää hallinnut Vantaan Moottorikerhon kuljettaja oli ykkönen. Kärkkäinen jäi kauden avauksessa toiseksi, kun Hanna Mertsalmi voitti. Tällä kertaa Hyvinkään Moottorikerhon Mertsalmi oli tunnin mittaisessa kilpailussa kakkonen vain reilun sekunnin takamatkalla.

– Olin lähdössä hyvin hereillä ja pääsin heti kärkeen ajamaan omaa ajoani varmasti. Pakollisen huoltopysähdyksen jälkeen oli kuitenkin vaikea ajaa, koska ohitettavia oli niin paljon. Mertsalmi sai minut lopussa kiinni, mutta voitto oli tärkeintä, Kärkkäinen kertoi.

Mertsalmi oli siis toinen ja hänellä on sarjassa yhtä monta pistettä kuin Kärkkäisellä. Kolmanneksi ajoi saman sijan sarjassa omaava Mäntsälän Moottorikerhon (MäntsMK) Marita Nyqvist.

Veteraaneissa tuttuja kärkinimiä

40-vuotiaiden veteraanien (V40) Suomen Cupin toinen osakilpailu oli avauksen tapaan Marko Leponiemen hallintaa. Mäntän Seudun Moottorikerhon kuljettaja johti luokkaansa lähes koko kaksituntisen ajan. Ainoastaan lähtö olisi voinut olla parempi.

– Taisin päästä kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella, joten se pieni moka pyörän käynnistämisessä lähdössä ei haitannut liikaa. Viime vuodesta uudistunut reitti oli onnistunut, kun oli tuotu lisää haasteita. Enemmänkin saa olla, Leponiemi kiitteli järjestäjiä.

Marko Leponiemi.

V40-luokan toisen sijan otti Etelä-Pohjanmaan Maastomotokerhon Tero Manninen ja kolmospaikan Salon Moottorikerhon Juha Puotsaari. Tuusulan Moottorikerhon Sami Salonen ajoi maaliin toisena, mutta hän sai aika-sakon liian pienen huoltomaton takia. Salonen oli lopulta neljäs..

Salpausselän Moottorikerhon Pekka Viljakainen voitti 50-vuotiaiden veteraanien (V50) Suomen Cupin toisen osakilpailun.

– Reitti oli aikalailla erilainen kuin kauden avauksessa. Pehmeä hiekka teki ajamisesta vaativampaa ja raskaampaa, koska pyörää pitää koko ajan viedä. Se ei etene rullailemalla. Starttini meni pieleen, koska sammutin moottorin juuri, kun olin lähdössä liikkeelle. Kisaan tuli sitten lisäjännitettä, vaikken tiedä, onko ohitteleminen koskaan varsinaisesti mielenkiintoista, Viljakainen hymähteli.

V50-luokan kakkonen oli Nummelan Moottorikerhon Jyrki Idman ja kolmas Numibia Racing Teamin Karri Tikkanen.

Jämsässä ajettiin myös useissa kansallisissa luokissa. Voiton ottivat nuorissa Jämsän Seudun Moottorikerhon (JSMK) Pyry Juupaluoma, alle 20-vuotiaissa (U20) Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Teemu Latostenmaa, B-luokassa JSMK:n Peetu Juupaluoma, classic-pyörissä Heinolan Moottorikerhon Jari Nurminen ja harrasteessa Vantaan Moottorikerhon Joni Mäkelä.

60-vuotiaissa veteraaneissa (V60) juhli kilpailun vanhin kuljettaja, 72-vuotias Mauno Suni. Mäntsälän Moottorikerhon kuljettaja ajoi nyt kilpaa parin vuoden tauon jälkeen, kun edellisen kerran hän vietti 70-vuotisjuhliaan enduron Päijänteen Ympäriajossa.

Cross Countryn SM-sarjan kolmas osakilpailu järjestetään Sipoossa lauantaina 6. elokuuta.