Marcus Weller toimi yrityksen pääjohtajana, ja hänet korvaa Martin Ficher. Mitch Weller puolestaan toimi henkilöstöpäällikkönä sekä liiketoiminta- ja tuotanto- sekä logistiikkajohtajana.

Skully pääsi esille muutama vuosi sitten loistavasti sujuneen Indiegogo-joukkorahoituskampanjan jälkeen, jossa heidän laajennetun todellisuuden heijastusnäyötllä varustettu kypäränsä keräsi ennätysrahoituksen. Kypärän käyttäjä pystyy seuraamaan ajon aikana myös takana kulkevaa liikennettä, kuuntelemaan musiikkia, navigoimaan ja tarkistamaan vaikka sään hands-free-toimintojen avulla.

Perustajien näkemys yrityksen tulevaisuudesta on ollut erilainen kuin sijoittajien jo jonkin aikaa. Wellerin veljekset ovat olleet yrityksen hallituksessa yhdessä Inter Capitalin Victor Westerlindin ja Walden Riverwood Venturesin Nicholas Brathwaiten kanssa.

Skully on myynyt tuhansia heads-up-näytöillä varustettuja kypäriään, mutta sillä on ollut vaikeuksia saada tuotantoa toimimaan. Tech Crunch kertoi artikkelissaan, että Skully on erään lähteen mukaan onnistunut toimittamaan vasta 20 kypärää, kun taas toinen oli sitä mieltä, että niitä oli enemmän, mutta kuitenkin alle sata.

Osa viiveestä saattaa johtua alihankkijasta, jolla on ollut vaikeuksia saada tuotantoa toimimaan. Mutta eräiden lähteiden mukaan perustajat ovat ongelmissa kassavirtaviipeiden vuoksi, kun käyttöpääoma uhkaa loppua.

Markkinoilla on myös ollut huhu, että yritys on sekä yrittänyt myydä itsensä että samanaikaisesti pystyttänyt B-osakesarjaa.

Skullyn sijoitusvaroin palkkaama osaamispääoma eli henkilöstön huippuosaajat ovat myös huonon johdon vuoksi jättämässä yritystä. Tesla onnistui jo palkkaamaan yrityksen pääinsinöörin toukokuussa.

Odotamme mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää. Skully on kuitenkin onnistunut nostamaan kaikkiaan vajaat 15 miljoonaa dollaria sijoittajilta toimintansa käynnistämistä ja vakiinnuttamista varten. Kypärän perusidea on hyvä, toivottavasti toteutus nyt saadaan vietyä kunnialla loppuun asti.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Skullyn laajennetun todellisuuden kypärien toimitukset käynnissä