Helppokäyttöisestä sovelluksesta näkee kätevästi kaiken olennaisen Imatranajosta. Siinä on tiedot kuljettajista ja kilpailun aikana myös tulokset. Sovellus näyttää kilpailun aikataulun ja pysyy ajan tasalla tapahtumista koko Imatranajon ajan. Tarjolla on myös tietoa radasta ja ratakartta.

Imatranajon matkapuhelinsovelluksen kautta voi ostaa lipun tapahtumaan, saa tietoa tapahtuman palveluista ja oheistapahtumista. Sovellus kertoo myös kilpailualueen säätiedot ja tuoreimmat kisauutiset.

Imatranajon sovellus on maksuton ja toimii kaikissa yleisimmissä älypuhelimissa, eli puhelimissa, joiden käyttöjärjestelmä on Google Android, Apple iOS tai Window Phone. Sovelluskaupoista se löytyy hakusanalla ”Imatranajo”. Matkapuhelinsovellus on käytettävissä suomeksi ja englanniksi.

Imatran kaupungin tietojohtaja Kari Perälä on innoissaan sovellusuutuudesta.

– Imatranajosovellus perustuu avoimeen lähdekoodiin ja on myös muiden toimijoiden kehiteltävissä. Nyt olemme päässeet kaupunkina aivan uudelle tasolle teknologian soveltamisessa. Samaa tekniikkaa ja kokemusta voimme hyödyntää muussakin toiminnassa.

Imatranajon sovelluksen toteutti Lappeenrantalainen ohjelmistoyritys OCTO3. OCTO3:n toimitusjohtaja Tommi Laitisen mukaan mobiilisovellus on loistava tapa laajentaa huipputapahtuman katsojakokemusta.

— Erityisesti haluaisin nostaa esille tapahtuman opaskartan. Kartta toimii myös ilman verkkoyhteyttä ja mahdollistaa palveluiden ja kisatapahtumien mutkattoman yhdistämisen.

Sovellukseen rekisteröityneiden kesken arvotaan 50 pääsylippua Imatranajon aikana pidettävään Pitstop Partyyn. Arvonta on voimassa10.8. asti.

Imatranajossa yleisölle maksuton WiFi-yhteys

Imatran kaupunki tarjoaa Imatranajossa yleisön käyttöön myös langattoman verkkoyhteyden; Imatra City free WiFi:n. Kilpailualueen katsomojen yhteyteen asennetaan WiFi-yhteyspisteitä, jotka tarjoavat yleisön omille laitteille nettiyhteyden. WiFi-yhteyspisteisiin nettiyhteys saadaan uudesta Imatralle avattavasta UkkoNet LTE-palvelusta.

Tietojohtaja Perälä odottaa mielenkiinnolla kokemuksia verkon toiminnasta.

– Suurtapahtumissa tietoliikenne monesti takkuaa, kun tuhannet älypuhelinten käyttäjät kuormittavat verkkoa yhtä aikaa. Imatranajo toimii verkonkin osalta pilottina kaupungin muille tapahtumille.

– Tavoitteena on jatkossa tarjota Imatra City free WiFi keskustassa matkailijoille maksutta ympäri vuoden. Maksutonta WiFi - verkkoa tullaan käyttämään Imatran suurtapahtumissa keskustan lisäksi Kulttuuritalo Virran ympäristössä ja Ukonniemessä.

Ukkoverkot Oy:n toimitusjohtaja Antti Pellisen mukaan UkkoNet -palvelu on riippumaton muista langattomista palveluista ja tarjolla vain palvelun erikseen tilanneille käyttäjille.

– Kiinteässä langattomassa UkkoNet -laajakaistapalvelussa kodin tai yrityksen ulkoseinään tai TV-antennitolppaan asennetaan suuntaava reititinlaite. Laite muodostaa langattoman LTE-yhteyden UkkoNet -tukiasemamastoon ja tuo sieltä saatavan nettiyhteyden sisätiloihin johdolla. Imatralla kaupunki soveltaa palvelua WiFi-yhteyspisteiden reittinä Internettiin. UkkoNet -palvelu mahdollistaa siirrettävien WiFi-yhteyspisteiden vapaan sijoittelun kaupungin alueella, kertoo Ukkoverkot Oy:n toimitusjohtaja Antti Pellinen.

Imatran Moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman, joka on ollut tiiviisti kehittämässä Imatranajon mobiilisovellusta, arvostaa kaupungin kehitystyötä tapahtumatuotannon tueksi.

– Imatranajon mobiilisovellus ja WiFi – verkko tietoliikenteen tukena takaavat yleisölle aiempaa paremman kilpailukokemuksen kuin vielä Muistojenajossa. Nykyään älypuhelinten käytettävyys ja toimiminen ovat tapahtumien näkyvyydelle elintärkeitä. Ne antavat kaikille meille imatralaisille tapahtumatoimijoille mahdollisuuden onnistua, kun kilpaillaan näkyvyydestä ja ihmisten mielenkiinnosta.