Paikkakuntalainen 70-luvulla syntynyt mies törmäsi kuljettamallaan henkilöautolla paikkakuntalaisen 40-luvulla syntyneen miehen kuljettamaan moottoripyörään tiistaina 19.7.2016 kello 16.00 jälkeen Raahessa Ratakadun ja Saaristokadun risteyksessä.

Henkilöautoa kuljettanut mies ajoi Saaristokatua pitkin ja hänen tarkoituksenaan oli jatkaa matkaansa suoraan yli Ratakadun. Kyseisestä tulosuunnasta väistämisvelvollisuus Ratakadun liikennettä kohtaan on osoitettu liikennemerkillä. Henkilöautoa kuljettanut mies oli lähtenyt ylittämään Ratakatua, jolloin hän oli törmännyt Ratakatua keskustan suunnasta ajaneeseen moottoripyöräilijään.

Törmäyksen voimasta tapahtuneen kaatumisen yhteydessä moottoripyöräilijä sai vammoja eri puolille kehoa ja alustavan tiedon mukaan hänen vammansa ovat vakavat, mutta eivät hengenvaaralliset. Moottoripyöräilijän käyttämä kypärä suojasi törmäyksessä pään aluetta vammoilta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta tapahtumaan.

Poliisi selvittää onnettomuuteen johteneita syitä. Henkilöautoa kuljettaneen miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vammantuottamukseen.