Viime viikolla kerroimme, että Skullyn pääjohtaja ja perustaja Marcus Weller oli erotettu yrityksestä, ja nyt Techcrunch kertoo, että yritys on käytännössä lakannut olemasta.

Yrityksen toimintaa ajetaan alas, ja verkkosivuston pitäisi lopettaa lähipäivinä toimintansa. Welleriä on myös pyydetty allekirjoittamaan salassapitosopimus rahoittajien kanssa. Weller kuitenkin kertoi, ettei aio allekirjoittaa, ja kertoo kävelleensä ulos yrityksestä 10 päivää sitten.

– Olen shokissa ja hyvin surullinen sen vuoksi, että he aikovat lopettaa yrityksen, Weller kertoi haastattelussa. – Olimme laskemassa B-sarjan osakkeita markkinoille rahoittaaksemme yrityksen toimintaa, mutta sitten meillä oli ostaja... olen hyvin epäileväinen tämän asian kanssa.

Sivusto on normaalisti ylhäällä, mutta kun yrittää tilata Skullyn laajennetun todellisuuden AR-1 -kypärää, niin tilausjärjestelmä kertoo, että kaikki koot on myyty loppuun. Lähteen mukaan myynti loppui jo maanantaina.

Tällainen oli vastaus tänään 27.7.2016, kun kokeilimme, pystyykö kypärän tilaamaan.

Tällainen oli vastaus tänään 27.7.2016, kun kokeilimme, pystyykö kypärän tilaamaan.

Ennakkotilaajien kohtalo epäselvä

Yrityksen sulkeminen jättää useita alihankkijoita sekä sopimusvalmistaja Flextronicsin nuolemaan näppejään ja ainakin noin 50 täyspäiväistä työntekijää työttömiksi.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että suurin osa yli 3000:sta tuotteen tilanneesta ja etukäteen maksaneesta henkilöstä jää ilman kypärää. On myös epäselvää, saako kukaan rahojaan takaisin.

Erään lähteen mukaan Weller solmi yrityskauppaa kiinalaisen LeSportsin kanssa ennen lähtöään. Yrityksen sisältä kuultuna kauppa on edelleen mahdollinen, kun Welleristä on päästy eroon. Toisaalta Weller väittää, että hänet veljensä kanssa savustettiin ulos, kun rahoittajat eivät halunneet kaupan toteutuvan. Lähde Skullyn sisältä kertoo, että Weller toi kyllä kaupan käsiteltäväksi, mutta liian myöhään.

Koska Wellerin kanssa on ollut niin hankala tehdä yhteistyötä hänen erottamisensa jälkeen, rahoittajat eivät ole nähneet mielekkääksi pelastaa hänen perustamaansa yritystä. Tietojen mukaan Intel Capital esimerkiksi oli sitä mieltä, että on parempi vain lopettaa yrityksen toiminta.

Tulevaisuus, onko sitä?

Lausunnossaan Intel Capital kertoo olevansa "pettynyt siihen, että Skully on sulkenut ovensa. Olemme fokusoineet yrityksen menestykseen miltei kaksi vuotta, ja viime aikoina olemme yrittäneet neuvotella rahoituskierrosta pitääksemme sen toiminnassa. Olemme pahoilla työnsä menettävien työntekijöiden puolesta, joukkorahoittajien puolesta, joiden investoinnit eivät kantaneetkaan sekä niiden asiakkaiden puolesta, jotka ovat ennakkoon ostaneet tuotteen."

Uutiset alasajosta ovat surullisia erityisesti siksi, että Skully oli lupaava startup-yritys kiehtovalla teollisuudenalalla, ja sillä oli paljon faneja. Vain pari viikkoa sitten yritys tiedotti, että 400 asiakasta saa kypäränsä heinäkuun loppun mennessä, ja kaikki ennakkoon tilanneet syyskuun loppuun mennessä. 

Skullyn sivustolle pääset tästä, mikäli se on vielä toiminnassa. Techcrunchin juttuun pääset puolestaan tästä.

Onko mahdollista, että tilanne muuttuisi? Kyse ei varmaan olisi ensimmäisestä yrityksestä maailmassa, jossa toimiva johto savustetaan ulos, päästetään yritys konkurssiin ja myydään rauniot uudelle isolle yrittäjälle, joka laittaa toiminnan pyörimään. Toivotaan, että lopputulos on positiivinen, sillä kypärä itsessään on / oli lupaava tuote.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Sijoittajat heittivät älykypärä Skullyn keksijät ulos yrityksestä