Vaikka Benelli edelleen valmistaa moottoripyöriä, niin italialaistehdas on enemmänkin omistajansa, kiinalaisen Qjian Jiangin tutkimus- ja kehityskeskus. Qjian Jiang osti Benellin vuonna 2005. Qjian Jiang on suuri ja taloudellisesti vahva yritys, joten tämän kokoluokan juttu tuntuu käsittämättömältä.

Ongelma kulminoituu 120 000 euron hintaiseen etuteleskooppierään, jonka WP väittää toimittaneensa Benellille, mutta tämä puolestaan väittää, ettei ole koskaan saanut moista.

Tarinassa on paljon ristiriitaisuuksia: toisaalta lehdistössä kerrotaan, että Benelli on lupautunut maksamaan teleskooppierän WP:lle, mutta että tämä silti vei italialaismerkin oikeuteen. Ja että oikeus päätti, että summa on maksettava, ja sen vakuudeksi määräsi osan valmiita Benellin pyöriä takavarikkoon.

Tämä kirvoitti Benellin kiinaiselta omistajalta lausunnon, jonka mukaan italialaisbrändi on vahva, ja että sillä kyllin käteistä maksaa pois kaikki velkansa - jotka huhujen mukaan ovat noin miljoona euroa - ja että se on jo ryhtynyt maksamaan niitä takaisin.

Sekä Benelli että WP valittivat oikeuden päätöksestä, joten tapauksen loppuunsaaminen voi kestää vuosia.

Joka tapauksessa Benelli teki tappiota 2014 noin 0,8 miljoonan euron verran, ja viime vuonna 5,7 miljoonan euron edestä. Myynti on kuitenkin huhujen mukaan lähtenyt tänä vuonna hyvin käyntiin, kun Benelli esitteli viime vuoden EICMAssa monta uutta mallia.

Benellin perustivat vuonna 1911 eli jo 105 vuotta sitten kuusi Benellin veljestä. Asiasta kertoi mm. Cycleworld, mutta myös moni muu kansainvälisen mp-lehdistön jäsen on kommentoinut tapahtunutta.