Kansalaisadressin tai -aloitteen lainsäädännön muuttamiseksi on perustanut Martin Cherry, ja hän perustelee asiaa sillä, että "moottoripyörät käyttävät vähemmän tilaa liikenteessä kuin useimmat muut tienkäyttäjät, ja ovat sen vuoksi vaikeasti nähtävissä, ja siten suuremmassa loukkaantumisvaarassa". Sekä: "Meillä on jo oikeus laillisesti puikkia liikennejonoissa (huom.: ei Suomessa) sekä mennä jonon eteen. Tällä tavalla se olisi myös turvallisempaa vaikuttamatta busseihin ja takseihin".

Briteissä on paikkakuntakohtaista, onko moottoripyöräilijöille bussikaistan käyttö sallittua vai ei. Joillakin paikkakunnilla se on jo mahdollista, toisaalla sitten ei. Samoin oikeus bussikaistoilla ajoon saattaa olla tiettyinä vuorokaudenaikoina, joten kun täältäkin tekee moottoripyörämatkan Englantiin, kannattaa tarkistaa lisäkylteistä, onko mahdollisessa bussikaistojen käytössä aikarajoituksia, vai onko se kielletty tai sallittu kokonaan.

Tätä kirjoitettaessa kansalaisaloite on kerännyt 6587 allekirjoitusta nettisivustolla. Mikäli allekirjoittajia on 5.1.2017 mennessä yli 10 000 brittihallitus vastaa aloitteeseen. Mikäli taas lukumäärä nousee yli 100 000, asia otetaan keskusteluun Parlamentissä. 

Kansalaisaloitteen sivustolle pääset tästä, mutta valitettavasti se on tarkoitettu vain briteille. Asiasta kertoi ensin Adventurebiker.

Kuka Suomessa ottaisi kansalaisaloitteen tekemisen hoitaakseen?

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Moottoripyöräilijöiden edunvalvoja ihmettelee, miksi moottoripyörää ei muisteta ruuhkien pienentäjänä

Aja mopolla - säästät aikaa ja rahaa