Woolf on italialaisen tyylikäs ranneke, joka sisältää paikannussirun ja yhdessä älypuhelinohjelmiston kanssa osaa varoittaa sinua, kun lähestyt nopeuskameraa. Eniten hyötyä laitteesta lienee sellaiselle, joka ajaa paljon seuduilla, joissa nopeuskamerat kuvaavat kahteen suuntaan, kuten Keski- tai Etelä-Euroopassa. Lisäksi oudoilla teillä voi olla vaikea pysyä selvillä siitä, mitkä ovat perusnopeusrajoitukset missäkin.

Mitä lähemmäs ajat nopeuskameraa, sitä tiheämmin rannehihna värisee. Laite on täysin laillinen.

Woolf on tehty parhaasta mahdollisesta vedenkestävästä nahasta. Se on myös ulkonäöltään suunniteltu sopivaksi moottoripyöräilijälle. Hihna on ohut, mutta leveä, ja sen pitäisi sopia ajohanskojen varren alle.

Woolfille haetaan joukkorahoitusta Kickstarterin kautta. Tätä kirjoitettaessa sillä oli 18 rahoittajaa, jotka olivat kerryttäneet Woolfin Kickstarter-tiliä 1808 euron verran. Tavoitesumma on 90 000 euroa, ja kampanjaa on jäljellä vielä 23 päivää.

Woolf on tulossa markkinoille ensi keväänä, ja sen saa vielä Kickstarterin kautta 40 € halvemmalla kuin siten joskus aikanaan kaupan hyllystä. Edullisimmillaan sen saa nyt 99 eurolla.

Woolfin ohjelmiston saa aikanaan sekä iOS:lle että Androidille. Woolfin omalle sivulle pääset tästä, ja Kickstarter-sivulle tästä. Katso myös video alla.

Hankkeen toistaiseksi alhainen rahoitusaste ihmetyttää. Ehkä matkapuhelinten karttaohjelmiin ja tietenkin navigaattoreihin on jo saatavilla kyseisentyyppiset valvontakamerapaikoista varoittavat ohjelmistot. Tai sitten liikutaan moraalin niillä rajoilla, että haluaako tällaista hankkia. Mitä mieltä?