Moottoripyörien ja skoottereiden parkkeeraaminen on näköjään myös muualla kuin Suomessa ongelmallista. Tai eihän siinä muuta, mutta pysäköintimaksulappuja on käytännössä mahdoton laittaa näytille pyörään, koska joku vähemmän laillisesti asioihin suhtautuva saattaa omia sen käyttöönsä. 

Monissa kaupungeissa Suomessakin on siksi suositus, että parkkimaksulappua ei kannata laittaa näytille pyörään, vaan pitää se matkassa. Mikäli sitten käy niin, että pysäköinninvalvoja antaa sakon, niin siinä vaiheessa käydään näyttämässä parkkimaksun kuittia poliisiasemalla ja yritetään saada sakko mitätöityä.

Paitsi että asia aiheuttaa vaivaa, se sisältää tietysti myös riskin, ettei sakkoa kumotakaan.

Portlandissa Oregonissa kaupungin pysäköintiasioista vastaavat ovat havahtuneet tähän, ja ratkaisseet ongelman siten, että toimittavat tilausta vastaan ilmaiseksi kaupungin moottoripyöräileville tai skootteroiville asukkaille lukittavan kotelon pysäköintimaksukuitteja varten. Kotelossa on vaijeri, millä sen saa kiinni pyörään ja numerolukko, joka lukitsee sekä vaijerin että kotelon.

Mielenkiintoinen ja jopa toimiva ratkaisu. Suomessa pysäköinninvalvojan ei varmaankaan tarvitse tai saa huomioida tällä tavalla esitettyä kuittia, koska se ei ole tuulilasissa?

Asiasta kertoi Portland Mercury. Lisätietoja ja kaavake Portlandin sivuilla.

Aiheesta aiemmin:

Moottoripyörien pysäköinti Suomessa on onnenkauppaa, vai onko?

Kuusi vinkkiä moottoripyöräsi pysäköintiin kesällä