Bikeshow 2014:sta puhuminen saa jutun aloituskuvassa nähtävän messuvastaava Timo Palmin kasvot messingille. Mies on rakentanut jo yhdeksännen kerran Seinäjoen Mp-kerhon puolesta tapahtuman, ja nauttii silminnähden puuhasta, vaikka se työlästä onkin. Se on aina kerrallaan koko vuoden kestävä prosessi.

– Iso hyppy tapahtui viime vuonna, kun siirryimme Seinäjoen raviradalta Areenalle. Tämä on vain selkeää jatkokehitystä edelliselle. Viime vuonna käytössämme ei ollut vielä koko Areenaa. Nyt Areenan koko 8000 neliömetrin pinta-ala on täynnä erilaisia näytteilleasettajia. Ja mikä parasta, olemme silti pystyneet pitämään kunnolliset, leveät käytävät näytteilleasettajien välille. Tänäkin vuonna messuilla on helppo liikkua.

Meneekö kymppitonni rikki?

Messuille odotetaan aika tavalla väkeä. Viime vuonna Areenalla vieraita oli noin 6000 näytteilleasettajat mukaan laskien. Tälle vuodelle Palmi kaavailee suurempaa kävijäjoukkoa.

– Kyse on koko perheen tapahtumasta, jossa lapsille on lapsiparkki ja pomppulinna, jos eivät jaksa kulkea katselemassa muuta tarjontaa. Myös lippujen hinnoittelussa on pyritty ottamaan kaikki mahdolliset ryhmät huomioon. Tosi messukävijöille on tarjolla kahden päivän lippu, myös nelihenkiselle perheelle löytyy oma päivälippunsa kuten tietyati lapsille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisillekin.

Jos lauantaipäivän riennot eivät riitä, juhlat jatkuvat illalla Rytmikorjaamolla Klamydian esiintymisen voimin.

– Meillä on katsottavaa ja ihmeteltävää varmasti kaikille. Rakennettujen pöyrien kilpailuun osallistuu tällä tietoa useita kymmeniä pyöriä useammalla osastolla. Raati valitsee komeimmat rakennetut pyörät.  Paikalle tulee hienoja pyöriä, joita ei ollut näytillä esimerkiksi MP14-messujen kisassa Messuhallissa aikaisemmin tänä vuonna. Niitä tulee mm. Virosta ja Latviasta sekä eri puolilta Suomen, Palmi kertoo.

Pyörän rakentelua paikan päällä

Vaasalainen Upi´s Garage tuo paikan päälle valmiitten pyörien lisäksi aihion, jota rakentaa messujen aikana.

– Työnäytös kerännee yleisöä ja varsinkin heitä, jotka ovat kiinnostuneita rakentamisesta. On aina avartavaa nähdä ammattilainen työssään. 

Messuilta löytyy myös iso liuta varsinkin seinäjokisia moottoripyörien jälleenmyyjiä isojen osastojen turvin, joten messuilla on varmasti nähtävänä mielenkiintoisimmat uusimmat pyörät sekä iso joukko käytettyjä.

Uusi merkki on mm. Victory, jota alkaa Etelä-Pohjanmaalla myydä ensimmäistä kertaa lehtimäkeläinen Letec-Motors. Myös BMW:n myynnissä on tapahtumassa suuria muutoksia, kun seinäjokinen Jokiniemi Motors on ottanut merkin edustukseensa.

Sutinaa on myös luvassa, kun suomalaisten stunt-ajajien huippunimi Jussi Seljaksella on oma osasto messuilla.

Messuilla pyritään myös ottamaan kävijöitten palaute huomioon.

– Niitten mukaan näitäkin messuja on rakenneltu. Tosin se oli tietyllä tavalla helppoa, kun ihmisiltä saatu palaute oli niin myönteistä. Toivottavasti ihmiset saapuvat sankoin joukoin tänäkin keväänä messuille katsomaan ja ihmettelemään uusia asioita sekä tapaamaan vanhoja tuttuja, Palmi toivoo.

Myös Motouutiset.fi osallistuu Bikeshow 2014 messuille Seinäjoen Areenalla. Tule tapaamaan ja moikkaamaan! Messupalkintoja on luvassa meiltäkin.