Niki Tuuli on jo varmistanut mestaruutensa Superstock 600 –luokassa mutta muut luokat ja sijoitukset ratkeavat vasta viikonlopun kisalähdöissä.

Tuulen voittaessa tällä kaudella kaikki ajamansa SM-lähdöt on taistelu hopeamitalista jäänyt vähemmälle huomiolle. Superstock 600 –luokan päätöskilpailuun kuitenkin lähdetään jännittävästä tilanteesta, jossa kaksi järjestävän seuran, Helsinki Racing Clubin kuljettajaa on tasapisteissä. Jani Rättö ja Aki Valkila ratkaisevat vasta Virtasalmella, kumman kaulaan SM-hopeamitali ripustetaan kauden päätteeksi.

1000-kuutioisten Superbike-pyörien mestaruus on vielä avoinna. Ville Valtonen johtaa sarjaa neljän pisteen erolla Aleksi Kyllästiseen. Nähdäänkö kaksikon mestaruustaistelu Virtasalmella, se riippuu Kyllästisen paranemisesta heinäkuun puolivälissä tapahtuneen loukkaantumisen jäljiltä. Oletettavasti Kyllästinen ajaa päätösosakilpailun mutta onko mies täydessä kisakunnossa, se selviää vasta paikan päällä.

Kaksikon takana sarjan pronssimitalista taistelee seitsemän kuljettajan ryhmä. Porukasta vahvimmin mitalissa on kiinni HelRC:n Jan Kopponen mutta monta haastajaa löytyy vain noin kymmenen pisteen päästä Kopposesta. Yksi vahvoista mitaliehdokkaista, Jesse Maikola lienee kuitenkin pois laskuista edellisen osakilpailun kaatumisen ja solisluuvamman vuoksi.

Superstock 600- ja Superbike –luokan lisäksi Suomen mestaruudesta kisaavat sivuvaunuluokan parit, sarjakärjessä on kaksikko Jari Oinonen/Roope Pitkonen.

Suomen Cup –mestaruuksista ajetaan MiniGP, Moto3, Superstock 600 B ja Superbike B –luokissa.

Järjestävä seura: Helsinki Racing Club (HelRC). Moottorirata: Motopark, Motoparkin tie 62, 77330 Virtasalmi.

Kilpailuviikonlopun aikataulu:

  • Perjantai: vapaat harjoitukset
  • Lauantai: aika-ajot klo 10.00 – 12.55, kilpailulähdöt 14.00 – 17.30
  • Sunnuntai: warm-up klo 11.00 – 12.40, kilpailulähdöt 13.40 – 18.20