Kyselyn tavoittena on saada tietoa suomalalaisten moottoripyöräilijöiden tavoista harrastaa moottoripyöräilyä sekä tietysti siitä, millaisia vaikutuksia moottoripyöräilylle toimialana ja sen elinkeinolle ajoneuvoverosta olisi.

SMOTOn kanta on, että verosta tulisi ehdottomasti luopua, sillä hallituksen moottoripyörille ajama vero on epäoikeudenmukainen ja ajaa koko moottoripyöräalan kurimukseen.

Kyselyyn voivat vastata kaikki suomalaiset moottoripyöräilijät. Kyselyyn pääsee vastaamaan tästä linkistä, tai SMOTOn sivuston kautta täältä

SMOTOn sivustolla todetaan, että "kyselyn alussa on osio taustatiedoille, joilla pyritään kartoittamaan moottoripyörien omistusta, ajomääriä, moottoripyöräilyn bisnesvaikutuksia ja harrastajien kirjoa. Motoristeina tiedämme, että joukossamme on hyvin monen alan ihmisiä ja julkisuudessa toisinaan esiintyvä mielikuva hyvätuloisista hupiajelijoista ei varmista ole kuin pieni osa harrastajakentästä.

MP ajoneuvoveroon, jota olemme tässä käyttäneet suunnitteilla olevan veron nimenä, voit kertoa mielipiteesi kyselyn loppupuolella. Voit ottaa kantaa siihen miten vero vaikuttaisi moottoripyörän omistukseen, käyttöön, elinkeinoelämään ja vakuutuksiin. Ja lopuksi voit tietysti kertoa mielipiteesi verosta."

Aiheesta aiemmin sivuillamme: 

Suomen Motoristeilta ehdoton ei moottoripyörien ajoneuvoverolle - ajaa koko alan kurimukseen

MMAF: "Hallituksen verolinjaus ruoskii moottoripyörätoimialaa ja pieksee harrastajia"