Maailmanlaajuisesti toimiva elektroniikkavalmistaja Flextronics perii oikeusteitse Skullyltä noin 2,5 miljoonaa dollaria.

Skully myi älykypäriä, joissa oli taaksepäin kuvaava kamera sekä heijastunäyttö ja Bluetooth. Tuote oli erittäin edistyksellinen ja futuristinen sekä saavutti moottoripyöräilijöiden keskuudessa suuren suosion joukkorahoituspalvelu Indiegogossa. Se keräsi ennätyksellisen 2,4 miljoonan dollarin potin ja saavutti menestystä myös raskaamman sarjan sijoittajien keskuudessa sittemmin.

Viime kuussa startup-yritys kuitenkin meni konkurssiin, ja jätti jälkeensä tuhansia vihaisia asiakkaita, jotka maksoivat kypäränsä etukäteen, mutta eivät ilmeisesti tule koskaan saamaan niitä.

Aiemman oikeusjutun mukaan Skullyn perustajien avustajana toiminut henkilö haastoi heidät väittäen, että nämä käyttivät yrityksen rahoja lomiin, urheiluautoihin, strippariklubeille sekä muutenkin miten sattuu, ja tunkivat nämä yrityksen kirjanpitoon liiketoiminnasta aiheutuneina kuluina. Pian sen jälkeen kun oikeusjuttu käynnistyi, Skully ilmoitti olevansa rahaton. Yritys sulki ovensa ja kertoi hakeutuvansa konkurssiin.

Nyt Flextronics hakee saataviaan. Se kertoo Skullyn olevan sille velkaa 505 703 dollaria erääntyneistä laskuista, 514 409 dollaria maksamattomista laskuista sekä vielä 1,5 miljoonaa dollaria Flextronicsin Skullyn tuotteiden valmistusprosessiin investoimista materiaaleista ja tuotantolaitteista.

– Skully on laiminlyönyt ja kieltäytynyt maksamasta täyttä korvausta Flextronicsille velastaan, viimemainitun juristit kirjoittivat syytekirjelmässään, jonka he jättivät Santa Claran piirikunnan korkeimmalle oikeudelle.

Asiasta kertoi Siliconbeat. Skullyn kotisivu toimii kuitenkin edelleen, ja sieltä löytyy mm. tukku hienoja videoita, joista selviää hyvin, miten vallankumouksellinen tuote kypärä oli.

Aiheesta aiemmin: Konkurssiin hakeutuneen Skullyn perustajia syytetään yrityksen varojen tuhlailusta