Pahoittelemme alunperin uutistoimisto Reutersilta saatua tietoa, jonka mukaan legendaarinen Nürburgringin rata oltaisiin oltu myymässä amerikkalaiselle sijoitusyhtiölle HIG Capitalille.

Radan lopulta ostanut Capricorn on saksalainen moottoriurheiluteollisuuden toimija, joka maksamansa hinnan lisäksi on sitoutunut sijoittamaan 25 miljoonaa euroa rataa ympräöivien fasiliteettien kunnostamiseen ja parantamiseen.

Capricorn Groupilla on jo laaja tutkimus- ja tuotekehityslaitos radan Nürburgringillä. Yritys toimittaa kampiakseleita, sylinteriholkkeja, kiertokankia ja mäntiä sekä kiertokankia ja hiilikuituosia moottoriurheiluteollisuudelle. Lehdistötilaisuudessa yritys lupasi kehittää Nürburgringiä teknologiakeskuksena. 

Yritys ilmoitti, että reilun 20 kilometrin mittainen Nordschleife jatkaa edelleen maailman vaativimman testiradan roolissaan ja myös yleisölle avoimet ratapäivät jatkuvat.

Capricorn osti sekä koko radan moderneine Formula 1 -ratoineen että hotellit ja huvipuiston. Näin koko setti pysyy edelleen saksalaisomistuksessa. Tappiollisen toiminnan muutaminen voitolliseksi on sitten oma haasteensa.