Burt Munro oli syntynyt 1899 Edendalessa, ja hänen omistautumisensa moottoripyörille oli koko elämän kestävää ja saavutuksensa legendaarisia. Hän osti ensimmäisen moottoripyöränsä 15-vuotiaana, ja ensimmäisen Indian Scoutinsa jo 20-luvulla. Sen pyörän modifioimista hän jatkoi lopun elämäänsä itse tekemillään uniikkiosilla.

Sen jälkeen kun hän oli ajanut useita Uuden-Seelannin nopeusennätyksiä 1940- ja 50-luvuilla, hänen seuraava maalinsa oli päästä Bonnevillen suola-aavikoille kisaamaan Utahiin Yhdysvaltoihin.

Hän matkusti ensi kerran Bonnevilleen vuonna 1962, jolloin hän oli 63-vuotias, ja ajoi nopeusennätyksen 288,02 km/h. Hän matkusti vielä kahdeksan kertaa Utahiin, ja ajoi kaksi uutta nopeusennätystä. Hänen viimeisin ennätyksensä oli 295,44 km/h, joka on edelleen voimassa. Samalla matkalla hän onnistui ajamaan luokitusajossa 305,89 km/h, mikä edelleen on nopein koskaan Indianilla ajettu aika.

Guy Martin.

Guy Martin.

Burt Munro Challenge -kisa Uudessa-Seelannissa järjestetään tuon moottoriurheilijan muistoa kunnioittaen 24. - 27.11.2016 ja kuten Morebikes kertoo, brittiuskalikko Guy Martin on ilmoittautunut mukaan.

Munroa ja Martinia yhdistää ainakin kova hinku moottoripyörillä ajamiseen ja ennätysten jahtaamiseen. Martin on juuri palannut Yhdysvalloista, missä hän Bonnevillessä yritti tehdä moottoripyörien nopeusennätyksen. Onnettomuuden ja keliolosuhteiden vuoksi ennätys jäi saavuttamatta, mutta Martin palasi kuitenkin matkalta takataskussaan  Triumph-moottoripyörien nopeusennätys, 441,28 km/h.

Kisa koostuu eri osakilpailuista. Torstaina ajetaan Bluff Hill Climb ja Super-X -kisat ja perjantai-iltana Beach Race. Lauantaina on myös kaksi eri kisaa: Teretonga Race Circuit ja Oreti Park Speedway. Sunnuntain osakilpailu on puolestaan Invercargill Street Race.

Lisätietoja kisasta täältä ja kisan Facebook-sivuilta täältä.

Tämän vuoden kisan tunnus.

Tämän vuoden kisan tunnus.