24-vuotias helsinkiläinen Patrik Ala-Heikkilä ja 20-vuotias jyväskyläläinen Aaro Harvia allekirjoittivat sopimuksen Gazza Racingin kanssa eilen lauantaina Italian Torinossa. Suomalaiskaksikko kisaa italialaistallin väreissä supermoton EM-sarjassa kaudella 2017.

– Fiilikset on niin korkealla, ettei oikein tiedä mitä sanoa, eikä käsitä mihin tässä on ryhdytty! Ala-Heikkilä tiivistää kaksikon tämän hetkiset tunnelmat.

Suomalaisnuorukaiset tulevat kisaamaan ensi kaudella uusilla, vuoden 2017 Hondilla. Ala-Heikkilä pääsi eilen testaamaan tiimin viime kauden kisapyörää. Onnistuneen päivän päätteeksi sopimus allekirjoitettiin hyvissä tunnelmissa. Harvia sen sijaan joutuu vielä odottamaan pääsyä tositoimiin, sillä aiempi loukkaantuminen estää vielä tällä hetkellä ajamisen.

– Fiilikset on todella uskomattomat ja korkealla, kun tämä on yksi mun unelmieni täyttymys päästä ajamaan isoa sarjaa ammattilaistiimin kanssa, Ala-Heikkilä iloitsee.

– Kausi starttaa ensi keväänä ja siihen asti painetaan kovaa treeniä, Harvia toteaa ja jatkaa: – Tavoitteet ensi kaudelle on ajaa kympin sakissa kausi läpi ja päästä loppupisteissä mahdollisimman korkealla. Töitä se vaatii ja paljon ajoharjoittelua ja muutakin urheilemista, mutta niin kauan kun homma on hauskaa, niin jaksaa kyllä tehdäkin sen eteen jotain.

Gazza Racing halusi ehdottomasti juuri suomalaiset tiimiinsä.

– Tiimi oli neuvotteluissa hyvin vastaantuleva ja he todella halusivat meidät mukaan projektiin. Viime kauden tiimiltäni Aprilialta ei kesän loukkaantumiseni jälkeen kuulunut mitään. Nyt on tosi hyvä jengi kasassa ja molemmille minulle ja Patrikille on hyvä juttu, että ollaan maanmiehiä ja tullaan hyvin toimeen, Harvia iloitsee.

Patrik Ala-Heikkilä pääsi lauantaina Italian Torinossa testaamaan tiimin tämän kauden kilpapyörää. Kuva: Aaro Harvia.

Patrik Ala-Heikkilä pääsi lauantaina Italian Torinossa testaamaan tiimin tämän kauden kilpapyörää. Kuva: Aaro Harvia.

Suomalaisia on ennenkin nähty Gazza Racingin väreissä, sillä Asseri Kingelin kisasi tiimissä vuonna 2014.

– Asseri itse asiassa auttoi laittamaan myös tämän meidän homman aluilleen tiimin kanssa, Harvia taustoittaa.

Lauantaina allekirjoitettu sopimus on yksivuotinen.

– Jos kaikki menee hyvin, niin tavoitteena on ajaa tiimissä pari seuraavaakin vuotta. Tällöin tarkoitus on taistella ihan kirkkaimmasta mitalista EM-sarjassa, kertoo Harvia, joka ehti viime vuonna ajaa kaksi kisaa EM-sarjassa kunnes hän mursi jalkansa ja joutui jättämään kauden kesken.

Niin ikään Ala-Heikkilällä oli menneellä kaudella haasteita.

– Supermoto Suomessa oli todella vaikeaa tänä vuonna, kun ei oikein päässyt treenaamaan mihinkään eikä saanut miellyttäviä tuloksia tietenkään sen takia ja se sai minut melkein lopettamaan, mutta hetken kun etsin itseäni, totesin että rakastan lajia ja nyt haluan panostaa täysillä siihen, ottaa itsestä kaikki irti ammattilaisten kanssa ja nähdä mihin se voi riittää, Ala-Heikkilä suunnittelee.

Myös ensi kauden tavoitteet ovat helsinkiläiselle selvät.

– Haluan kehittyä koko ajan ylöspäin tiimin kanssa, saada oma ajamiseni ja tekemiseni tuntumaan hyvältä. Näin voin olla tyytyväinen omaan tulokseen kisoissa, kun tiedän, että olen antanut kaiken mihin pystyn. Ja tulosten suhteen haluan saada pisteitä kilpailuista mahdollisimman paljon, ja nähdä mihin se riittää.

Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:ssä.