29-vuotias Kevin Diepenbrock ajatteli maatessaan rotkon reunalla, että videointi, jonka hän teki, olisi hänen viimeisensä koskaan.

Vuosimallin 2016 Victoryn kruiserilla matkassa ollut Perryvillestä Missourista kotoisin ollut 29-vuotias Phillip Paul Polito, 29 oli ajamassa etelään, ja hänen ystävänsä vuosimallin 2015 BMW:n touring-pyörällä ajanut Greenvillestä Teksasista kotoisin oleva 41-vuotias Kevin Lee Diepenbrock oli ajanut heti hänen takanaa.

Polito jarrutti voimakkaasti ja Diepenbrock yritti jarruttaa, mutta osui edellämenneen moottoripyörän perään, jolloin molemmat putosivat tienreunan yli noin 15 ja 30 metrin päähän tien reunan alapuolelle.

Polito kuoli ja Diepenbrock loukkaantui. Onnettomuus sattui lauantaiaamuna noin kello 10, mutta heidät löydettiin vasta sunnuntai-iltapäivällä noin kello 12.45, kun ohikulkija kuuli loukkaantuneen huudot. Diepenbrock lennätettiin helikopterilla sairaalaan työlään köysien avulla suoritetun nosto-operaation jälkeen.

Puhelimessa ei kenttää

Diepenbrock kertoi myöhemmin Inside Editionille, että hän oli päätynyt noin 15 metrin päähän alas rotkoon. Kun hän makasi maassa puhjennein keuhkoin, 12 kylkiluumurtuman kanssa ja täysin kykenemättömänä liikkumaan, hän huolestui yhä enemmän tilanteesta, mitä pidemmälle aika kului.

– Luulin todella, että kestäisi vain minuutteja, ennenkuin joku löytäisi meidät, mutta moottoripyörät ja autot vain ajoivat ohi pysähtymättä. En ole varma, milloin tein ensimmäisen videoni, mutta tiedän, että se oli myöhemmin päivän mittaan, kun aloin turhautua siihen, ettei kukaan pysähtynyt, Diepenbrock kertoo.

Hän oli myös yrittänyt soittaa hätänumeroon ja laittaa avunpyyntöviestejä Facebookiin, mutta alueella ei ollut kenttää.

– Hei kaikki - munasin, hän sanoo yhdellä videoista, jotka tallensi 15.10. – Siinä on kaikki, mitä oikeastaan voin sanoa. Noin kello 10:30 tänä aamuna. Olen maannut tässä siitä lähtien. Noin 15 metriä rotkon seinustalla. Halusin vain sanoa, että rakastan teitä. Anteeksi että olin typerä, mutta tiedätte, että sellainen olen.

Hänet löydettiin vasta 27 tuntia onnettomuuden jälkeen. Hän kertoi yrittäneensä koota voimiaan, että saisi huudettua apua.

Karhujen pelko

– Ensimmäisellä videolla ajattelin selviäväni, mutta kun ilta tuli, tunsin hengittämiseni olevan vaikeampaa, ilma jäähtyi enkä ollut varma miten selviäisin nostosta, Diepenbrock selvensi. – Tiesin myös vuotavani verta ja alue on tunnettu siitä, että siellä on runsaasta karhuja, joten ajattelin joutuvani hyökkäyksen kohteeksi.

Diepenbrock kertoi, että rukoileminen ja hengittämiseen keskittyminen yön ajan olivat ne kaksi asiaa, joiden ansiosta hän selvisi.

- Kun puhelimeni akun varaus laski 10 prosenttiin, yritin vielä soittaa hätänumeroon ja tein viimeisen videoni. Siinä vaiheessa oli varma, etten selviäisi yöstä.

Mutta onneksi hänen rukouksiinsa vastattiin seuraavana aamuna, kun moottoripyöräilijä, joka oli pysähtynyt tien varteen, kuuli hänen avunhuuutonsa.

Diepenbrock on nyttemmin päässyt sairaalasta ja toipumassa. Häntä muistutettiin kovan kokemuksen kautta, miten tärkeä perhe on.

– Kun makasin siinä, ajatukseni riensivät perheeni luokse, en koskaan kertonut tarpeeksi heille, miten paljon heitä rakastan.

Onnettomuusvideon voit katsoa täältä. Varoitus: se ei ole sopivaa katsottavaa herkälle ihmiselle.

Aiheesta aiemmin: Moottoripyöräonnettomuuden uhrit löydettin vasta vuorokausi tapahtuneen jälkeen