Eric Buell Racingin pyörämalleihin kuuluvat tällä hetkellä 1190 SX, 1190 RX ja EBR RS. Lisäksi sen kotisivustolla on jo nähtävissä tulevan mysteerimallin, AX:n mallinimi. Onko kyseessä sitten tämä "Black Lightning" on vielä arvoitus.

Luvassa pitäisi kuitenkin Motorcyclen mukaan olla jotain "nopeaa, matalaa ja mustaa". Syytä onkin, ainakin jos alkuperäisen Vincent Black Lightningin mainetta aiotaan kunnioittaa. Se kun oli aikanaan maailman nopein tuotantopyörä.

Jos aivan tarkkoja ollaan, niin tuotemerkin on hakenut EBR:n tämänhetkinen omistaja Liquid Asset Partners LLC käytettäväksi "moottoripyörään ja sitä varten tarkoitettuihin rakenneosiin". Rekisteröintihakemus on jätetty 27.10.2016.

Aiheesta kertoi jo 23.9. lehdistötiedotteessa Liquid Asset Partnersin pääjohtaja Bill Melvin, joka totesi, että kyseessä on 1190-platformin laajennus, joka on suunnattu kaupunkien kaduille, urbaaniin ympäristöön. Mallinimen reksiteröinti ei silloin vielä ollut tiedossa.

Kilpailuasetelma HarleyDavidsonin kanssa on mielenkiintoinen, sillä vielä jokunen vuosi sitten EBR oli osa H-D:tä. Malli on tietysti potentiaalinen kilpailija myös XDiavelille ja vaikkapa VRodille.

Lue myös nämä:

Eric Buell Racing esittelemässä uusia malleja vuodelle 2017

Laulu torstaille: Richard Thompsonin 1952 Vincent Black Lightning

Erik Buell Racingin logo.

Erik Buell Racingin logo.