Sopimuksessa on kyse kansainvälisen investointialan yrityksen Black Ocean Groupin ja MV Agusta Holdingin yhteistyöstä, joka solmittiin 17.11.2016.

Sopimuksella Black Ocean Group rahoittaa MV:n rakennemuutossuunnitelman toteuttamista. Suunnitelman mukaan MV vahvistaa asemaansa MV Agusta -brändin alla rakentamiensa huippupyörien valmistajana, yrityksen tiedotteessa kerrotaan.

Black Ocean on investointiryhmä, jonka ovat perustaneet yrittäjät Oliver Ripley ja Timur Sardarov, ja sillä on toimistot New Yorkissa, Lontoossa ja Luxembourgissa. Yritys on sijoittanut eri toimialoihin, kuten teknologiaan, lentotoimintaan, kiinteistöihin ja maanviljelyyn.

Yritysten välisen sopimuksen yksityiskohtia ei ole paljastettu. Tiedetään, että MV Agustan velkataakka on noin 50 miljoonaa euroa, ja oletettavaa on, että koska Black Ocean rahoittaa jälleenrakennusta ja rakennemuutosta, sen tuoma rahamäärä ei ole noin suuri, vaan kyse saattaa olla lähinnä MV:n uusien mallien suunnitteluun tarvittavan rahoituksen turvaamisesta.

MV Agusta on etsinyt jo pitkään vakavastiotettavaa sijoittajaa korvaamaan AMG-Mercedeksen sille tuottamaa pettymystä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme

MV Agusta esitteli oikeudelle saneeraussuunnitelmansa

MV Agusta vakavissa ongelmissa: uusi nelisylinterinen malli voisi pelastaa?

MV Agusta Turismo Veloce RC - sporttiorientoitunein matkapyörä koskaan?

MV Agusta julkisti uuden F4 RC:n

Uusi MV Agusta F4Z onkin Zagaton suunnittelema uniikkipyörä