MV Agustan toimet ovat talousrikoksiin erikoistuneen poliisin tutkittavana. Näyttää siltä, että yritys on pimittänyt sadan työntekijänsä vero- ja sosiaaliturvaan tarkoitettuja maksuja 6,8 miljoonan euron arvosta. Varat ovat päätyneet ilmeisesti osa- ja tarviketoimittajien taskuun.

MV Agustan pääjohtaja Giovanni Castiglioni kieltää, että näin olisi tapahtunut, mutta myös hänen omat talousasiansa ovat tutkinnassa.

Varesen uutisten mukaan poliisi on paljastanut, että MV Agusta pimitti työntekijöidensä maksuja vuosina 2013-2015 siitä huolimatta, että rahat oli peritty heiltä palkanmaksun yhteydessä. Korkeimmillaan pimitetty summa oli 13 miljoonaa euroa, mutta osa siitä on myöhemmin maksettu, ja syyttäjän mukaa saatavaa on vielä jäljellä noin 6,8 miljoonaa euroa.

Asia ratkaistaneen lopullisesti oikeudessa.

Castiglionin omat ongelmat

Giovanni Castiglionin tilanne ei ole parempi, sillä hänen veroilmoituksissaan on ollut epäloogisuuksia, minkä johdosta hänen taloudellisia toimiaan tutkitaan. Poliisi myös takavarikoi Castiglionilta kaksi yhteensä 180 000 euron hintaiseksi arvioitua Ferrarin urheiluautoa viime heinäkuussa.

Huhutaan, että MV Agustan taloudellinen tila 50 miljoonan euron velkoineen hidastaa uusien investoijien saamista mukaan kuvioon. Seitsemän miljoonan euron lisämaksut eivät ainakaan helpota yrityksen tilannetta.

Ilmeisesti noin kahden kolmasosan MV Agustan velkojista pitää hyväksyä velan ja lainojen uudelleejärjestely. Se tarkoittaisi sitä, että noin 30-40 % yrityksen veloista pyyhittäisiin kokonaan pois.

Tällä hetkellä tilanne on sellainen, että monet avainhankkijat ovat jo lopettaneet yhteistyön MV Agustan kanssa, kun taas toiset toimittavat tavaraa vain etukäteismaksun siivittämänä.

Toisaalta vain muutama päivä sitten MV Agusta kertoi löytäneensä uuden rahoittajan toiminnalleen, Black Ocean Groupin. Tiedossa ei kuitenkaan ole, miten paljon se aikoo sijoittaa italialaisyrityksen toimintaan.

Asiasta kertoivat mm. Asphalt & Rubber, Varese News ja Ansa.

Aiheesta aiemmin: MV Agusta pelastumassa - uusi rahoittaja mukaan