Hallitus on keräämässä moottoripyörien ja veneiden uudella verolla 50 miljoonaa euron vuotuisen tuoton. Se, että osa aiemmin veroon mukaan kaavailluista ajoneuvoista jää veron ulkopuolelle, tarkoittaa sitä, että vuotuinen omaisuusvero per ajoneuvo nousee entisestään.

YLE:n uutisten mukaan Sipilä sanoi asian olevan vielä kesken ja valmistelussa, mutta että mutta alustavia linjauksia on tehty, että pienempi pää, mopot ja kevytmoottoripyörät jäisivät ulkopuolelle ja siitä ylöspäin tulee vero.

Sipilä kertoi myös, että talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa on käyty alustavia linjauksia läpi, YLE:n uutisissa kerrotaan.

– Olemme selvittäneet mistä verotuotto kertyy, ja erilaisia malleja on rakennettu. Jatkovalmisteluun on valittu tämä linja.

Käytännössä tämä tarkoittanee sitä, että vero tulee riippumatta sen negatiivisista vaikutuksista koko elinkeinolle. Sipilältä oli kysytty mopoautojen verotuksesta Torniossa keskustan puoluejohdon tentissä, jossa oltiin huolestuneita siitä, että syrjäseudun nuorten liikkuminen kallistuu.

Positiivista asiassa on se, että vero ei sitten lisää moottoripyöräilyn aloituskynnystä, jos kevarit jäävät veron ulkouolelle.