21-vuotias imatralaisnuorukainen Niki Tuuli teki tänä vuonna suomalaista moottoriurheiluhistoriaa nousemalla palkintokorokkeelle kaikissa kolmessa Supersportin MM-osakilpailussa, joihin hän osallistui villin kortin kuljettajana Kallio Racingin väreissä. Teon arvoa korostaa se, että Tuuli ei muiden kanssakilpailijoidensa tavoin päässyt valmistautumaan kilpailuihin täysipainoisesti. Nuorukainen kun on tammikuusta saakka ollut kiinni Haminan maasotakoulu RUK:ssa.

– Toki se on vaikuttanut kilpailemiseen, kun on ollut lähes koko ajan kiinni armeijassa. Täytyy kuitenkin samalla antaa kiitosta Haminan maasotakoululle, että he ovat ymmärtäneet tilanteeni ja pääsin osallistumaan kaikkiin kolmeen MM-osakilpailuun, Tuuli kiittelee.

Sotilaspoliisina ja ryhmänjohtajana Haminassa toiminut Tuuli yllätti kaikki syksyllä sijoittumalla toiseksi Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa ajetuissa Supersportin MM-osakilpailuissa. Nousu ratamoottoripyöräilyn World Supersportin MM-sarjaan sai marraskuussa suomalaisen osalta virallisen vahvistuksen Italian EICMA-messuilla, kun Tuuli, Kallio Racing ja Yamaha Motor Europe julkistivat sopimuksen täydestä kilpailukaudesta 2017.

Niki Tuuli kisaa ensi kaudella Supersportin MM-sarjassa Kalio Racingin väreissä. Kuva: Nita Korhonen.

Niki Tuuli kisaa ensi kaudella Supersportin MM-sarjassa Kalio Racingin väreissä. Kuva: Nita Korhonen.

– Nyt kun armeijan ovet on suljettu, alkaa valmistautuminen ensi kauteen 110-prosenttisesti ja ensimmäiset testit ajetaan tammikuun lopulla, Tuuli kuittaa.

– Odotukset on nyt noiden kolmen kisan pohjalta, että pystyy kamppailemaan kärjessä ja yritetään tehdä sitä koko ensi vuosi. Tavoitteena on voittaa maailmanmestaruus.

Vaikka Tuuli nousikin syksyllä otsikoihin myös kansainvälisellä tasolla kylmiltään tehtyjen huikeiden suoritustensa myötä, tiedostaa suomalainen, ettei mestaruuden voittaminen kovatasoisessa MM-sarjassa ole itsestään selvää.

– Tietysti pitää kehittyä koko ajan. Nyt meillä on pohja noiden kolmen kisan perusteella, mitä sieltä jäi uupumaan ja mitä lähdetään kehittämään heti alkukaudesta. Kovaa työtä koko kausi, niin mestaruus on mahdollista.

Ennen kuin Tuulin julistettiin kisaavan ensi kauden Supersport-sarjassa, mietti hän myös Moto2-luokan MM-sarjaa vaihtoehtonaan.

– Pääsin vielä loppuvuodesta testaamaan Moto kakkosta, mutta olen täysin tyytyväinen tähän, mitä ajan ensi vuonna ja siihen suunnitelmaan, mikä meillä oli. Katsotaan sitten tämän kauden jälkeen, mitä tehdään jatkossa.

Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:ssä.

Niki Tuuli Kuva: Kallio Racing.

Niki Tuuli Kuva: Kallio Racing.