– Ensimmäiseen kauteen KTM:n kanssa ei voi olla kuin tyytyväinen. Aki Manninen ja Kim Savaste tekivät sen mitä tavoittelimme eli voittivat MX1- ja MX2-luokkien Suomen mestaruudet ja tämän lisäksi Savaste voitti MXJ Suomen Cupin. Ensi kauden tavoite on selkeä – uusia tämän kauden temppu, ynnää tyytyväinen 137 KTM Motorsportin tiimipäällikkö Karri Kuisma.

Tiimiin vahvuuteen uutena kasvona astuu yksi Suomicrossin lupaavimmista nuorukaisista, Jere Haavisto. Haavisto lähtee 137 KTM Motorsportin siivittämänä EM-sarjaan, jonka lisäksi kilpailukalenteriin mahtuu täysi SM-sarja MX2-luokassa.

– Tulevaa kautta pohtiessamme 137 KTM Motorsportin tarjous tuli kuin tilauksesta. Viime kausi oli raskas, kun kiersimme pakettiautolla ympäri Eurooppaa lähes koko vuoden. Nyt pakettiautossa istuminen jää ohjelmasta pois ja pystyn keskittymään olennaiseen. Ympärilläni on sitoutuneita ja ammattitaitoisia ihmisiä, joten en voi olla kuin tyytyväinen. Tavoitteena on ajaa EM:ssä loppupisteissä viiden joukkoon sekä yksittäisiä podiumpaikkoja. Suomessa puolestaan jatkan siitä, mihin Savaste jäi, eli tavoitteena on Suomen mestaruus. Yritän myös mahdollisuuksien mukaan ajaa 2-3 MM-osakilpailua, summaa määrätietoinen Haavisto.

Tiimipäällikkö Kuisma on syystä tyytyväinen, sillä tiimin yksi tavoitteista täyttyy ennen suunniteltua:

– Laadimme KTM yhteistyötä aloittaessamme viisivuotisen suunnitelman ja alkuperäinen tavoite oli ajaa EM-sarjaa kaudella 2018. Päätimme aikaistaa EM-projektia vuodella, kun yhteistyö näin lahjakkaan nuorukaisen kanssa realisoitui.

Jere Haaviston henkilökohtaisena avustajana ja mekaanikkona Suomessa ja EM-sarjassa tulee toimimaan Joonas Kuisma.

SM-sarjoissa jatkavat tutut nimet

137 KTM Motorsportin kuljettajista SM-sarjoissa tullaan näkemään Toni Eriksson, Emil Silander ja osittain Aki Manninen.

Toni Eriksson kärsi koko loppukesän ja syksyn aivotärähdyksen jälkioireista. Nyt miehen mukaan jälkioireet on selätetty ja valmistautuminen tulevaan kauteen on jo aloitettu:

– Orimattilan SM-kisoissa jäin lähtökasaan ja sain aivotärähdyksen. Hiljattain tämän jälkeen alkoikin sitten koko syksyn mittaiset huimausoireet, jotka juontavat juurensa todennäköisesti tästä lähtökolarista.

Oireet alkavat vihdoin olla selätetty ja olen päässyt harjoittelemaan jo useamman viikon. Nälkä on kasvanut todella kovaksi, joten teen kaikkeni ollakseni 100% kunnossa kun puomi tippuu SM-avauksessa. Ajan siis Motocrossin MX1-luokan SM-sarjan ja mahdollisesti myös Enduron SM-sarjan, Eriksson myhäilee.

Kausilla 2015 ja 2016 Suomen mestaruudet KTM:lle tuonut Aki Manninen on polvileikkauksen johdosta sivussa ainakin alkukauden.

– Eturistiside leikattiin marraskuun loppupuolella ja kuntoutuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Valitettavasti ensimmäiset SM-osakilpailut jäävät osaltani väliin, mutta tarkoitus on palata kisoihin heti kun se vaan on järkevää ja mahdollista, Manninen toteaa.

Asepalvelustaan suorittava Emil Silander jatkaa MX2-luokassa. Silanderin kauden ohjelmaan kuuluu SM-sarjan lisäksi muutamia EM-osakilpailuja.

Endurotiimi

KTM Motorsportin endurotiimi koki kovia menneellä kaudella, Lari Jukolan ja Toni Erikssonin kausien päättyessä loukkaantumisiin.

Aleksi Jukola puolestaan ajoi tasaisen vahvan kauden ja kotiin tuomisena oli SM-hopeaa A3-luokasta. Sanna Kärkkäinen urakoi vakuuttavasti Naisten MM-sarjassa ja tuloksena loppupisteiden neljäs sija.

Mika Barnes oli uusi näky SM-sarjan kesäkilpailuissa ja pystyi loppukaudesta haastamaan jo yleiskilpailun kovintakin kärkeä. Barnes suorittaa tällä hetkellä asepalvelustaan Suomessa ja ajaa tulevana vuonna täyden SM-kauden.

– Enduropuolella meillä oli hieman epäonnea, mutta myös onnistumisia. Aleksi Jukola ajoi järkevän kauden ja se toi SM-hopeaa. Sanna puolestaan opiskeli MM-sarjan koukeroita ja tulos oli enemmän kuin tyydyttävä. Odotan tulevaa kautta rauhallisin mielin, sillä meillä on kova kuljettaja joka luokkaan. Täytyy myös muistaa, että KTM:llä on kovia nimiä Jälleenmyyjien tiimeissä, joista löytyy kuljettajia taistelemaan aina mestaruudesta saakka, toteaa KTM Nordicin Kimmo Hurri

137 KTM Motorsport 2017:

  • - Toni Eriksson, MX1, KTM 450 SX-F
  • - Aki Manninen, MX1, KTM 450 SX-F
  • - Emil Silander, MX2, KTM 250 SX-F
  • - Jere Haavisto, EMX 250 & MX2, KTM 250 SX-F
  • - Sanna Kärkkäinen, Naisten MM-sarja, KTM 250 EXC-F
  • - Aleksi Jukola, A3, KTM 300 EXC
  • - Mika Barnes, A2, KTM 450 EXC-F
  • - Toni Eriksson, A2, KTM 350 EXC-F
  • - Lari Jukola, A1, KTM 250 EXC-F