Team ILR:ää vetää kymmenkertainen TT-voittaja Ian Lougher, joka varustaa Joe Thompsonin Kawasaki ZX6R -pyörällä. Thompson osallistuu kahteen neljän kierroksen mittaiseen Monster Energy Supersports -kisaan, ja 18:lla ikävuodellaan mies on nuorin lähtöviivalle asettuja vuonna 2017.

Yorkista Englannista kotoisin oleva kilpamoottoripyöräilijä aloitti uransa motocrossilla ennen kuin siirtyi pinnoitetuille radoille 11-vuotiaana. Myöhemmin hän voitti useita Aprilia Superteen -kisoja ja saavutti kierrosaikaennätyksiä samoin kuin voitti joka kisan, johon osallistui 600-kuutioisilla Elite Club Championship -sarjassa.

Viimeisen kisakauden aikana Thompson on osallistunut kaikkiin Oliver's Mountissa Scarboroughissa järjestettyin kisoihin, missä hän voitti kaikki kahdeksan kilpailua joihin osallistui muiden voittojensa lisäksi.

2016 hän siirtyi British Supersport Championship -sarjaan, missä ylsi pisteille useissa kisoissa. Mansaaren kisojen lisäksi Team ILR ajattaa Thompsonia mm. 2017 British Supersport Championship -sarjassa.

Mansaaren kisat on haaste

Mansaaren ajojen vaikeudesta ja vaarallisuudesta huolimatta Thompson kertoi haluavansa ajaa sen.

– Kilpaileminen TT:ssä on juuri se, mitä haluan tehdä, vaikka ottaa vuosia oppia ajamaan se oikein, mutta se on asia, jonka olemme päättäneet tehdä, ja jatkamme sitä, kunnes teemme sen oikein. Minun päämääräni on yksinkertaisesti oppia ajamaan reitti kisavauhdilla, oppia kaikki se, mistä siinä on kysymys sekä oppia mitä minun pakko voidakseni voittaa ajot jonain vuonna, Joe Thompson pohtii.

– Minulla ei ole mitään muita tavoitteita näille kahdelle ensimmäiselle vuodelle kuin nautiskelu. Tiet ovat niitä, joita olen aina halunnut ajaa kilpaa, ja menestyttyäni paikallisissa rr-kisoissa päätimme osallistua Mansaaren ajoihin, kun olen vielä nuori. Tiedän, mitä minun tarvitsee tehdä, ja mikään tästä ei olisi mahdollista ilman hienoja sponsoreitani, tiimiäni, isääni ja kaikkia ystäviäni, perhettäni ja muita tukijoitani.

Thompsonin sponsoreina ovat myös mm. DynoBike Racing ja Bid-Vest.