Fanien suosima Guy Martin on voittanut urallaan mm. Ulsterin GP-kisan, Scarborough Gold Cupissa, Armonyssä, Cookstownissa ja Southern 100:ssa. Hän on myös kavunnut 16 kertaa TT-podiumille, ja jahtaa nyt ensimmäistä voittoaan Honda Racing Teamin kanssa. Martin kisaa RST Superbike-luokassa.

John McGuinness puolestaan kisaa PokerStars Senior TT -luokassa, ja aikoo palauttaa kierrosennätyksen omiin nimiinsä, se kun riistettiin häneltä viime vuonna.

Honda CBR1000RR Fireblade on kaikkien aikojen menestyksekkäin 1000-kuutioinen Mansaaren ajoissa, ja Honda aikoo tietenkin kasvattaa meriittejään uudella SP2-versiolla, kerrotaan Hondan tiedotteessa.

SP2 on erityisesti kilpa-ajoon kehitetyn Fireblade SP:n katulaillinen versio. Siinä on mm. isommat ventiilit ja erilainen kansi sekä kevyet Marchesinin vanteet parempaa suorituskykyä turvaamassa.

"Kierrosennätys on vain lainassa"

– On hienoa olla Hondan kanssa matkassa tämäkin vuosi. Tunnen olevani osa perhettä, enkä malta odottaa näkeväni, mihin uusi Fireblade SP2 pystyy. Tunnen edellisen mallin kuin omat sormeni, olen ottanut sillä suuren osan monista TT-voitoistani, joten odotan malttamattomana, että pääsisin radalle ja kokeilemaan uutta pyörää.

– Minulla on hyvä tunne tästä vuodesta, ja minusta meillä on tosi hyvä paketti koossa menestyäksemme. Haluaisin tietenkin voittaa vielä yhden TT:n ja ottaa kierrosennätykseni takaisin. Sanon aina kun se rikotaan, että kaverit vain ottavat sen lainaksi, ja toivon että saan palautettua sen tänä vuonna itselleni. 

– Olen surullinen, kun joudun sanomaan näkemiin vanhalle Firebladelle. Minulla on pitkä ja hyviä muistoja täynnä oleva historia sen kanssa, mutta uuden pyörän testaamista ei voi koskaan aloittaa liian varhain, eikä kisakausikaan voi alkaa liian aikaisin. Minusta on hienoa, että Guy on uusi tiimikaverini, olemme ajaneet usein kilpaa vuosien mittaan, ja minusta on hienoa nähdä, mitä kaikkea saamme aikaan, John McGuinness pohtii.

Potkupyöräpohdintaa

– Neil (Tuxworth) on puhunut minulle jo pitkään tiimiin liittymisestä, mutta minulla oli paljon mietittävänä, ennenkuin sitouduin ja sanoin kyllä. Käytin paljon aikaa kulkiessani potkupyörälläni töihin ja takaisin ajatellen, mitä tehdä. En halunnut kuitenkaan vanhentua antamatta Hondalle mahdollisuutta, ja mitä enemmän aikaa kuluu päätöksen tekemisestä, sitä varmempi olen siitä, että päätös oli oikea. Honda on hieno tiimi, ja Fireblade on aina ollut melkoinen ase tiellä, joten olen mielissäni päästessäni ajamaan sen uudella versiolla. Meillä on tulossa tiivis testijakso, ja olen siirtänyt syrjään monia asioita sen tieltä, saadakseni aikaa tähän. John (McGuinness) on Se Kuski, kunnioitan häntä massiivisesti ja on hieno päästä kisaamaan Firebladella häntä vastaan, Guy Martin toteaa.

– Meillä on kaksi uutta tiimijäsentä tälle vuodelle, kun Guykin allekirjoitti sopimuksen sekä tietysti uusi 2017 Honda CBR1000RR Fireblade SP2. John kuuluu jo oikeastaan vakiokalustoon, mutta on hienoa saada hänet ajamaan kanssamme täksikin vuodeksi.. Kisa ei olisi sama ilman häntä. Uskon, että meillä on Guyn ja Johnin sekä tietysti uuden Firebladen kanssa yhdessä vahva tiimi, ja olemme valmiita kamppailemaan voitosta tänä vuonna. Guy on nälkäinen ja haluaa voittaa ensimmäisen TT-kisansa ja John vielä yhden lisää sekä saada kierrosennätyksensä takaisin. Nämä yhdessä uuden CBR1000RR:n kanssa tarkoittavat sitä, että meillä pitäisi olla jännittäviä kisoja tiedossa. 

– Uusi Fireblade SP2 on erittäin tärkeä Hondalle, ja meille on elintärkeää jatkaa sen ylivaltaa TT-kisoissa sekä hankkia lisää voittoja sen 23 voiton listaan, Neil Tuxworth, Hondan Team Manager selventää.