Sanomalehti Ilkan mukaan veneveron perumisesta on jo kehkeytynyt riita hallituspuolueiden kesken. Lakiesitykset vene- ja moottoripyöräveroista oli määrä antaa eduskunnalle helmikuun mittaan.

Asiaa on tietysti mutkistanut myös se, että verot joutuivat verotuksen arviointilautakunnan hampaisiin, toki tuloksia ei vielä ole saatu.

Kokoomuksen ja keskustan eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat valmiita perumaan molemmat verot, mutta perussuomalaisten Sampo Terho pitää kiinni hallitusohjelmassa sovitusta veneverosta. Terho totesi Lännen Median haastattelussa, etteivät perussuomalaiset ole tehneet veneveron osalta mitää avausta hallitusohjelman muuttamisesta.

Hänen mielestään mp-vero ja venevero ovat erilliset kysymykset. Perussuomalaisten kontolle onkin laskettu veneveron lisääminen hallitusohjelmaan. Sen sijaan mp-veron osalta nämä ovat kiistäneet sen jyrkästi, ja mp-veron isänä pidetäänkin keskustapuoluetta.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan vene- ja mp-verot kuuluvat samaan pakettiin. Se tarkoittaa sitä, että mikäli perumiseen päädytään, molemmat verot pitää perua.

Orpon mukaa hallituksen pitää rauhassa arvioida tilanne. Orpo väittää, ettei alun perinkään ole ollut näistä veroista innostunut, mutta että valmistelut on tehty hallitusohjelman mukaisesti. Hän odottaa lainsäädännön arviointineuvoston arviota, lausuntoyhteenvetoa sekä päivitettyä verotuottoarviota.

Keskustan ryhmänjohtajan Antti Kaikkosen mukaan moottoripyörävero on veneveroa ongelmallisempi, mutta hänestä on syytä arvioida molempia.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen puolestaan uskoo, että uusien pisteverojen sijaan ihmisiä pitäisi kannustaa hankkimaan veneilyyn ja moottoripyöräilyyn liittyviä välineitä, ostamaan palveluja ja sitä kautta työllistämään.