Analyytikkojen kanssa käymissään keskusteluissa tulosjulkistuksensa jälkeen tammikuussa Harley-Davidsonin pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Matt Levatich kertoi, että milwaukeelainen mp-valmistaja suunnittelee esittelevänsä 50 uutta moottoripyörää seuraavan viiden vuoden aikana.

– Menestys, jonka näimme Milwaukee-Eight moottorin julkistuksen yhteydessä, on merkki innovaatiokyvystämme. Olemme luottavaisia myös siihen, että vuoden 2018 mallisto myös auttaa myyntiä, Levatich kertoi. – En ole koskaan ollut innostuneempi tulossa olevista tuotteistamme.

Harley suunnittelee kasvattavansa motoristien määrää - joista voi samalla tulla ostajia - lisäämällä ulkomaisten jälleenmyyjiensä määrää sekä esittelemällä yhä useammalle amerikkalaiselle Harleyn elämäntapaa. Yritys tavoittelee 200 jälleenmyyjän lisäystä USA:n ulkopuolella vuoteen 2020 mennessä. Yhdysvalloissa puolestaan Harley-Davidson akatemia opettaa ihmisille, miten ajaa moottoripyörällä. Vuonna 2016 yli 65 000 kuljettajaa sai koulutuksen akatemian kautta.

Fokus motoristien seuraavassa sukupolvessa

Harley-Davidson Project Livewire

Harley-Davidson Project Livewire

– Emme rakenna vain moottoripyöriä, vaan myös kuljettajia. Fokusoimme motoristien seuraavaan sukupolveen, Levatich toteaa. – Haluamme lisää kauppiaita ulkomailla ja kasvattaa kuljettajia täällä USA:ssa päästäksemme uusille markkinoille, joilla ovat nuoret, naiset, afro-amerikkalaiset ja latinalaisamerikkalaiset.

Harleyn myynti ontui 2016 sekä kappalemääräisesti että liikevaihdon osalta. Varsinkin viime kvartaalilla H-D-kauppiaat tyhjäsivät varastojaan. H-D:n mukaan sama jatkuu vielä vuoden 2017 ensi vuosivartin aikana.

Kansainvälinen myynti sentään kasvoi 2,3 % vuonna 2016. Viime vuonna avattiin kaikkiaan 40 uutta H-D myymälää.

Harley uskoo, että poliittinen ja taloudellinen epävarmuus USA:ssa sekä maailmanlaajuisesti alensi myyntiä, jatkossa on kuitenkin odotettavissa parempaa.

Levatich ei kertonut tarkalleen, mitä uusilta malleilta on lupa odottaa, mutta totesi, että se muuttaa tapaa, miten ihmiset katsovat Harley-Davidsonia ja vie merkkiä uusille markkinoille sekä vie merkkiä tuotekehityksessään uuteen vaiheeseen, Bitzjournals kertoo.

Viime kesäkuussa H-D varmisti, että sen Livewire-sähkömoottoripyöräkonsepti tulee tuotantoon viiden vuoden sisällä, jopa aiemminkin.

Aiheesta aiemmin:

Harley-Davidsonien myynti kutistui 2016, osakekohtainen voitto nousi

Sähkö-Harley-Davidson tulee tuotantoon