Pohjoismaiden voittaja valittiin online-äänestyksellä tammi-helmikuussa ja voittaja lähtee seuraavaksi Milanossa marraskuussa 2017 EICMA-tapahtumassa järjestettävään suurfinaaliin.

Äänestys keräsi lähes 100 000 ääntä.

Harley-Davidson Ålesundin Dirt Scrambler -versio Dark Custom Sportster -pyörästä vakuutti pohjoismaiden äänestäjät. Seuraavaksi eri alueiden voittajat kisaavat Milanossa, missä Battle of the Kings 2017 -mestaruus ratkotaan EICMA-tapahtuman yhteydessä. Marraskuussa järjestettävän mestaruusfinaalin voittajan valitsee asiantuntijaraati.

Ålesundin Dirt Scrambler -projektista

Roadster 1200 valikoitui pohjaksi sen tehokkaan 1200-kuutioisen moottorin ansiosta. Pyörässä on vääntöä, etenkin Screamin Eagle -ilmansuodattimen kanssa, ja sen takarenkaalta lähtee rutkasti voimaa, kerrotaan H-d:n tiedotteessa.

H-D Ålesundin Kjetil Kleiva Lervaag otti projektiin mukaan koko tiiminsä, ja mekaanikot Ronny Vatnehol sekä Espen Vik-Dahle vastasivat voittajapyörän kokoamisesta. Ronnylla (41) on usean vuoden Harley-Davidson-kustomointikokemus. Vaikka Espen on vasta 23-vuotias, on hän toiminut jo viisi vuotta Harley-Davidson Ålesundin palveluksessa ensin harjoittelijana ja edeten siten Vatneholin työkaveriksi. Harley-Davidsonin alkuperäisosien lisäksi he ovat rakentaneet voittajapyörään itse useita osia, kuten ilmanohjaimen, pohjapanssarin, pakoputkiston ja takalokasuojan.

 

Dirt Scrambler.

Dirt Scrambler.

– Halusimme rakentaa pyörän, joka näyttää rankalta, mutta on helposti hallittava sekä maastossa että kaduilla. Lopputulos vastaa meidän visiota täydellisesti. Emme malta odottaa, että pääsemme keväällä ajamaan sillä enemmän, Kjetil Kleiva Lervaag iloitsee.

Battle of the Kings -kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Harley-Davidsonin jälleenmyyjien monipuolista kustomointiosaamista sekä Dark Custom -mallistolle saatavissa olevaa osien ja lisävarusteiden laajaa valikoimaa.

Harley-Davidson Dark Custom -mallistoon kuuluvat Street 750, Iron 883, Forty-Eight, Street Bob, Fat Bob, Low Riders S ja Roadster.

Kaikki kilpailupyörät ovat katsottavissa täällä. Ålesundin voittajapyörän esittelyvideo löytyy puolestaan täältä