Viime vuoden harjoittelumielessä kokeiltu kausi Espanjan mestaruussarjassa sujui odotettua paremmin Kenny “Kentsu” Koskisen osalta ja sinetöi suunnitelmat kaudelle 2017. Koskinen jatkaa samassa luokassa kuin viime kaudella, eli premoto 3-luokassa, mutta tällä kaudella huomattavasti isommalla taustatuella kuin aikaisemmin.

– Viime kausi meni vähän hommiin tutustuessa, kaikki oli uutta eikä oikein mitään tietoa siitä, ollaanko oikeassa sarjassa vai ei. Nyt tiedetään, että ollaan, mutta omilla resursseilla on hankala mennä enää tästä eteenpäin, toteaa “Kentsun” isä Teemu Koskinen.

H43-tiimi on tunnettu ja hyvämaineinen, heillä on kokemusta Espanjan ja Euroopan sarjojen lisäksi myös junioreiden MM-sarjasta, hyvä tekninen osaaminen ja asenne kohdallaan.

– Tutustuimme tiimin toimintaan jo viime kaudella ja tykkäsimme heidän tavastaan toimia. Toivommekin, että yhteistyö on monivuotinen ja tietysti ennen kaikkea Kentsua eteenpäin vievä, isä Koskinen jatkaa.

H43-tiimiä luotsaa Manuel Hernandez, joka on itse aikoinaan ajanut MM-tasolla. Hänellä on vahva usko suomalaisnuorukaisen tulevaisuuteen ja tiimin mahdollisuuksiin viedä poikaa uralla eteenpäin.

– Olen iloinen päästessäni auttamaan Kennyä. Hänellä on loistava kyky keskittyä, ottaa neuvot hyvin vastaan ja vahva halu oppia. Hän on kova treenaamaan eikä luovuta, vaan haluaa aina jatkaa ja ratkaista ongelman sellaisen tullessa. Nämä ominaisuudet eivät ole itsestäänselvyyksiä junioreilla. Pelkkä nopeus ei riitä, tarvitaan myös paljon muuta jos haluaa päästä huipulle. Olemme treenanneet yhdessä talvella ja olemme ajaneet testejä isolla radalla, niiden perusteella vauhti on kohdillaan tulevaa kautta ajatellen, hän kiteyttää ajatuksensa nuoresta kuskista.

Kisakalenteria ja muita kuulumisia voit seurata Kenny Koskisen Facebook-sivuilta. Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:ssä.