Carl Reese kulutti 25. helmikuuta 2017 suorittamansa ajon aikana neljä taka- ja kaksi eturengasta. Hän ajoi ennätyksensä rengasvalmistaja Continentalin testiradalla Teksasissa. Rata on rakennettu renkaita kuluttavaksi eikä suinkaan nopeusajoa varten. Reesen kommentti oli, että se on "kuin karkeusasteen 20 hiekkapaperia".

Miehen ennnätysyritys päättyi 22 tunnin ja 52 minuutin jälkeen. Varikkopysähdyksen aikana tehdyn rengastarkastuksen jälkeen hänen mekaanikkonsa totesi hänelle, että "se on nyt tässä".

Reese kertoi, että oli odottanutkin radan karkean pinnan syövän renkaita, mutta että hän ei ollut uskonut sen kuluttavan loppuun hänen koko Continental Road Attack 2 EVO GT -rengasvarastoaan.

Ennätysajon keskinopeus oli 144,84 km / h ja huippunopeus 226,92 km/h. Mies ei ollut päässyt ihan helpolla, sillä heti edellisen päivän aamuna tehdyssä harjoitusajossa yli 200 km/h iso villisika oli rynnännyt radalle hänen eteensä. Rata on aidattu, mutta se ei estä sikoja, jäniksiä eikä ilveksiä tunkemasta radalle. Kolme jänistä oli jäänyt alle väistämisyrityksistä huolimatta.

Varikkomiehistö vasemmalta oikealle: Dan Clark, Steven Brown, Glenn Stasky, Jay Carlon. Kuvat Moto Hank.

Varikkomiehistö vasemmalta oikealle: Dan Clark, Steven Brown, Glenn Stasky, Jay Carlon. Kuvat Moto Hank.

Koko päivä, oikeastaan vuorokausi ajoa noin 160 kilometrin vauhdilla ratakierros toisensa jälkeen, oli nostanut väsymyksen pintaan 19-20 tunnin ajon jälkeen. 

– Kun mieli on kunnolla väsynyt, sitä näkee asiat eri tavalla. Sumu alkaa näyttää betoniseinältä. Kestävyysajajat nimittävät ilmiötä lohikäärmeiden näkemiseksi. En käyttänyt piristeenä muuta kuin pari kuppia kahvia. Tämä nyt vain on sellainen luonnollinen ilmiö, kun aivot ovat uupuneet. Nämä ovat niitä tunteja, kun keskityt tehtävään eikä mihinkään muuhun, Reese selvitti.

Reesen tavoitteena oli ollut ajaa 4500 kilometriä 24 tunnissa, ja hän uskoo että se on mahdollista. Pieni budjetti ei kuitenkaan mahdollistanut enempää renkaita. Seuraavaksi hän tavoitteleekin isoa pyörävalmistajaa sponsoroimaan häntä ennätysyrityksessään.

Viimeisen kahden vuoden aikana Reese on ajanut yhdeksän maailmanennätystä useissa luokissa. Hän on käyttänyt ajoneuvoja sähkömoottorilla varustetusta Teslasta bensiinimoottorilla varustettuun moottoripyörään. Parhaiten hänet tunnetaan maailmanennätyksestä moottoripyörällä välillä Los Angelesista New Yorkiin Hän selvitti matkan 38 tunnissa ja 49 minuutissa vuonna 2015, kerrotaan PRWebin tiedotteessa.

Aiheesta aiemmin: Carl Reese ajoi uuden mp-ennätyksen Los Angelesista New Yorkiin