Kunnollisen älykypärän valmistaminen näyttää olevan haasteellista, muutenhan suurilla kypäränvalmistajilla olisi sellainen jo toteutettuna. Kaikilla on muistissa amerikkalaisen Skullyn tapaus, jossa yritys keräsi hyvin varoja eri rahoituskierroksilla, ja pääsi ilmeisen pitkälle projektinsa kanssa, mutta firman johto käytti rahat lopulta aivan muunlaisiin tarkoitusperiin.

Toivottavasti CrossHelmet on paremmin valmistautunut matkan haasteisiin. Jo aiemmin mainittujen ominaisuuksien lisäksi kypärään pitäisi tulla sisäänrakennetut kaiuttimet sekä sisäänrakennettu melunvaimennusjärjestelmä.

Kypärän pitäisi olla tulossa tuotantoon tämän vuoden touko- tai kesäkuussa, Next Web kertoo. Katsotaan. CrossHelmet toimii sekä Kaliforniassa että Japanissa.

Kesäksi pyrkii saamaan tuotteensa markkinoille myös suomalaiseen osaamiseen perustava Nuviz. Se on heijastusnäyttölisälaite, joka sopii kypärään kuin kypärään, mutta tuote on jo pitkällä. Sen ominaisuudet ovat muuten suurinpiirtein samat, mutta kamera kuvaa eteenpäin.

Crosshelmetin sivustolle pääset tästä.

Aiheesta aiemmin:

Nuviz on se suomalainen kypärän monitoiminen heijastusnäyttö

Nuviz - Suomessa kehitetty heijastusnäyttö kypärääsi - nähtävissä MP-messuilla

CrossHelmet.

CrossHelmet.