Nuviz Oy:n henkilöstöstä valtaosa, 30 työskentelee Suomessa ja Salossa. Yrityksen perustajatiimi, viisi henkilöä vaikuttaa edelleen San Diegossa, ja myöskin laitteen myynti ja markkinoiden valtaus aloitetaan Amerikasta.

Nuvizin ydin on heijastusnäyttö, jonka avulla kuljettaja näkee tarvittavat tiedot silmiensä edessä tarvitsematta vilkaista erikseen esimerkiksi nopeusmittaria tai navigaattoria. Kuva heijastetaan visiiriin näkökentän alakulmaan.

Nuviz yhdistyy käyttäjänsä älypuhelimeen Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksillä sekä erillisen ohjelmiston avulla.  Laitetta ohjataan moottoripyörän ohjaustangon vasemmalle puolelle kiinnitettävällä ohjaimella, joten Nuvizia pystyy ajon aikana käyttämään irrottamatta katsetta tiestä.

Näyttöön riittävä informaatio

Nuvizin sisältämiä näyttötoimintoja ovat nopeusnäyttö, kartta / navigointi, musiikki ja puhelutiedot.

Lisäksi laitteessa on kamera, jolla voi ottaa sekä yksittäiskuvia että kuvata videota. Laitetta Radio Rockin Heikelä korporaatiolle esitellyt design johtaja Valtteri Eroma kertoi, että Nuviz kerää niin monenlaista dataa sensoriensa avulla, että kameran voisi määrittää automaattisesti kuvaamaan onnettomuustilantessa.

Nuvizin sovelluksella voi suunnitella reitin etukäteen ja tallentaa sen, tai vaikka suunnitella useita vaihtoehtoisia reittejä.

Nuvizin kehitystyö on ontunut, sillä yritys onnistui Kickstarterin kautta keräämään rahaa 200 000 dollaria jo vuonna 2014. Sen piti tulla markkinoille ensin jo vuoden 2014 kesällä, sittemmin keväällä 2015.

T&K Suomeen

Tämän vuoden alusta Nuvizin suomalaisten käsiin siirtynyt johto on pikkuhiljaa palkannut entisiä nokialaisia yrityksen Salon konttoriin niin, että t&k-osaston laajuus on siellä on jo 30 henkilöä. Viimeisen yhdeksän kuukauden aikana he ovat panneet tuulemaan, ja laitteen ensiesittely tehtiin Heikelä korporaatiossa.

Mikäli olet kiinnostunut aiheesta, niin tuotantoversioiden Nuvizista pitäisi olla mukana helmikuun 2017 alun MP-messuilla, näin lupasi ainakin Valtteri Eroma. Myyntiin se tulee kesällä 2017.

Laitteen hinnaksi Eroma povasi Yhdysvalloissa noin 649 taalaa. Heikelä korporaation kommenttiin "Suomessa sitten noin 1000 euroa?", hän vastasi "ettei nyt sentään". Mielenkiintoista nähdä.

Nuvizin akun pitäisi riittää koko ajopäivän ja sen ohjainta pystyy käyttämään myös ajohanskat käsissä.

Yhdessä asiassa Eroma kuitenkin liioitteli vahvasti: Nuviz ei ole alallaan maailman ensimmäinen laite. Suurinta kohua keräsi Skully vastaavat ominaisuudet sisältävällä älykypärällään jo vuosia sitten, mutta se meni konkurssiin viime kesänä. Sen sijaan brittiläinen BikeHud on vastaava laite, ja se on ollut myynnissä jo vuodesta 2014 lähtien. 

Lisää aiheesta:

Nuviz Ride: kypärään tarkoitettu heijastusnäyttö kovaan kisaan

Bikehud Adventure: kypärän heijastusnäyttö muuttuu läpinäkyväksi