Uudet mallit ovat KTM 250 EXC TPI ja KTM 300 EXC TPI ja ne julkistetaan vuoden 2018 malleina.

Itävaltalaisvalmistaja on tunnettu melkoisista hyppäyksistä teknologiassaan ja tiedotteessaan se väittää uusien 2-tahtipyörien muuttavan melkoisesti segmentin maisemaa kertoen samalla, että teknologia osoittaa sen sitoutuneisuutta pysyä sport-offroadin eturintamassa.

Ei ole ollut salaisuus, että Mattighofenissa sijaitseva KTM:n tutkimus- ja kehitysosasto on kehittänyt uutta teknologiaa, joka tarjoaa melkoisia etuja kaasutinmalleihin verrattuna. Ruiskusyöttöinen 2-tahtimoottori kuluttaa vähemmän polttoainetta eikä polttoainetta tarvitse enää esisekoittaa eikä myöskään muuttaa moottorin suuttimia.

KTM:n väitteen mukaan uudet kaksitahtiset TPI-mallit tarjoavat aivan uuden kokemuksen voimantuoton ja ajettavuuden suhteen.

Segmentin markkinajohtajana KTM uskoo, että uusi 2-tahtiruiskutusteknologia eli TPI (Transfer Port Injection), on vallankumouksellinen. Enemmän tietoa pyöristä ja moottorin teknisistä ratkaisuista saadaan 15. toukokuuta pidettävässä kansainvälisessä mediatilaisuudessa.

– Tämä on uskomattoman jännittävä kehitysaskel KTM:lle. Olemme kehittäneet 2-tahtimoottorille polttoaineen ruiskutusteknologiaa jo jonkin aikaa, ja tavoitteenamme oli luoda kilpailukykyisiä moottoripyöriä, joissa on kaikki polttoaineen ruiskutuksen tuomat edut siten, että ne sopivat "Ready to Race" -mantraamme. Meidän R&D-tiimimme on tehnyt laajaa testaustyötä ottaakseen kaiken mahdollisen huomioon tämän kehitysprosessin aikana, joten olemme hyvin motivoituneita tästä askeleesta sekä siitä, että olemme ensimmäisenä maailmassa toteuttamassa tätä teknologiaa, kun otamme ison askelen eteenpäin tässä segmentissä. Odotamme todella innolla sitä, että saamme tuoda esille uudet vuosimallin 2018 KTM 250 EXC TPI:n ja KTM 300 EXC TPI:n toukokuussa. Euroopassa pyörät tulevat myymälöihin alkukesästä, KTM tuotemarkkinointijohtaja Joachim Sauer kertoo.