Poliisimoottoripyörään kiinnitetty kamera tallensi takaa-ajon, kun moottoripyöräpoliisi ajoi takaa moottoripyöräilijää, jonka kyydissä oli matkustaja. Video levisi julkisuuten kun takaa-ajetun miehen oikeuskäsittely alkoi, ja se oli myös keskeinen todiste käräjäoikeudessa.

Poliisin näkökulmasta poikkeuksellisen pitkä takaa-ajo päättyi hyvin. Pakenija jäi kiinni eikä kukaan loukkaantunut. Moottoripyöräilijä tuomittiin Länsi-Uusimaan käräjäoikeudessa liikennerikoksista sekä muista rikoksista vuoden ja 11 kuukauden vankeuteen.

Takaa-ajovideo aiheutti kuitenkin närkästystä sosiaalisessa mediassa ja osa sen nähneistä oli sitä mieltä, että moottoripyöräpoliisi aiheutti toiminnallaan vaaratilanteita muille tiellä liikkujille. Erityisesti somessa kuulutettiin takaa-ajon keskeyttämisen perään, kertoo Helsingin Sanomat.

Kahden yksityishenkilön pyyntö valtakunnansyyttäjävirastolle johti siihen, että käynnistettiin esiselvitys, jossa  valtakunnansyyttäjänvirasto pyysi kirjallisia selvityksiä sekä moottoripyörää ajaneelta poliisilta että tämän esimiehiltä.

Tutkinnajohtajana toimiva Valtakunnansyyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Laura Sairanen päätti, ettei tutkintaa aloiteta.

"Selvitysten perusteella asiassa ei ole tullut ilmi sellaisia seikkoja, että esitutkinta olisi aloitettava. Asiassa ei ole syytä epäillä moottoripyörää kuljettaneen poliisimiehen rikkoneen tai laiminlyöneen tilanteessa yleisjohtajalta saamiaan ohjeita, häntä sitovia Poliisihallituksen ohjeita tai lainsäädäntöä," kerrotaan Valtakunnansyyttäjänviraston tiedotteessa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen liikenteenvalvontasektorin johtaja, ylikomisario Jussi Päivänsalo arvioi helmikuussa asiaa kommentoidessaan poliisin ottaneen riskejä, joiden vuoksi takaa-ajosta olisi ehkä kannattanut luopua.

Aiheesta aiemmin: Syyttäjä kiinnostui moottoripyöräpoliisin takaa-ajovideosta